B1 wint degradatiekraker op karakter en inzet

Vorige week speelden wij met 5 bij Dalto, de scheidsrechter was de coach van de B2, en die vertelde mij dat hij op onze site mijn verslagen las en het leuk vond om de man achter die verslagen te zien. Hij vertelde ook dat hij deze week bij ons de kraker om de onderste plaats zou spelen. Dus toen ik hem vandaag zag, heb ik kort met hem gesproken en hem succes gewenst. Maar goed ook ik zag uit naar deze kraker, en had al vrij snel de opstelling te pakken die ik van Fabian kreeg. Uit was het nog gelijk en ook nu weer veel publiek op de tribune. Wij begonnen met Milou, Sem, David, Ruben (aanval), Lara, Rosa, Luuk en Joachim (verdediging). Beide ploegen begonnen nerveus, maar door doelpunten van David (schot) en Milou (die een doorloop van Sem, mooi afrondde door met een wegtrekbal te scoren) werd het 2-0. Dalto scoorde de 2-1, maar Joachim (schot) bracht het verschil weer op 2. Maar Dalto scoorde weer mee. Daarna volgde een mooi opgezette aanval die door Sem met een schot van afstand afrondde. Ook nu weer een score van Dalto, maar het waren Luuk (schot) en David (afvallende bal) die de ruststand op 6-3 bepaalden.

De 2de helft was het Dalto wat het initiatief pakte en de 6-4 scoorde. Het was op alle vlakken een degradatieduel, met rommelig spel en fouten aan beide kanten. Maar Luuk (klein kansje) en Joachim (met een mooi en sierlijk schot) brachten de stand op 8-4. Het werd vlak daarop 8-5, maar David (schot) scoorde de 9-5. En weten jullie hoe gek het ook klinkt, ondanks dat het een rommelige wedstrijd was het echt ontzettend spannend was en ik op het puntje van de bank zat. Want beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, want Dalto scoorde mee (9-6). Daarna werd de druk verhoogt en het waren Joachim (vrije bal) en Sem (schot) die het verschil op 5 bracht (11-6). Daarna kwam er even een dip bij ons en werd het 11-8. Gelukkig wist Rosa (schot) de 12-8 te scoren, maar ook nu toonde Dalto veerkracht en werd het 12-10. Wij bleven werken en sleuren en dat werd beloont want Joachim (schot en dieptebal) bracht de stand met nog 2 minuten te spelen op 14-10. ik, en met mij vele toeschouwers, dachten dat de wedstrijd gelopen was. Koen kwam erin voor Ruben, en wij gingen op jacht. Maar het scoren lukte niet meer, en Dalto kwam met nog 20 seconden te spelen op 14-13, dus dat was nog even billen knijpen, maar wij hielden stand en hielden de punten verdiend in Houten. B1 top zoals jullie met elkaar de hele wedstrijd hebben gewerkt met elkaar, en toen ik jullie in het begin van de zaal zag en nu, zie ik veel meer beleving, ga zo door en jullie gaan nog wat teams verrassen.