B1 wint na moeizame tweede helft, op vechtlust van Fiducia B1

Home - Wedstrijdverslagen - B1 wint na moeizame tweede helft, op vechtlust van Fiducia B1

Vandaag kon ik eindelijk eens naar de B1 gaan kijken, ik had hun vorderingen en inzicht dit seizoen gestaag zien groeien (ook op de trainingen) onder de bezielende leiding van Mark en Danny. Dus na een avondje klaverjassen wilde ik er lekker voor gaan zitten. Helaas was de wedstrijd verplaatst van 11.45 uur naar 09.00 uur dus weinig slaap. Maar goed er was paniek want er was geen scheids, gelukkig ben ik bondsscheidsrechter, dus na her en der wat kledingstukken te hebbe geleend, besloot ik te gaan fluiten. Wij begonnen met Maud, Evy, Yannick, Stan (aanval), Mirthe, Noa, Simon en Wiebe (verdediging). Na een vliegende start was het Evy (schot) die de score opende, maar het antwoord van Fiducia volgde direct en zo werd het 1-2. Maar de B1 die qua vechtlust en inzet veel van de beide trainers leren, werd de wedstrijd weer omgedraaid en door doelpunten van Maud (2 x), Mirthe en Simon (allen met een schot) werd het 6-2. Het leek een walk over te worden maar het bleef hierbij.

De tweede helft begon met een scherper Fiducia en zo werd het 6-4. Fiducia rook zijn kans en zette Victum behoorlijk onder druk, maar juist toen viel het doelpunten aan onze kant, want het waren Simon en Wiebe (beide met een schot) die de stand op 8-4 brachten. Maar het leek of de krachten bij Victum op waren, want Fiducia trok de wedstrijd naar zich toe, en kwam tot op twee doelpunten (8-6). En leek door te drukken, want het spel bij ons werd slordiger, maar ineens was daar Wiebe (schot) die de 9-6 scoorde. Joel kwam erin voor Wiebe, en kreeg een grote kans, maar de aanval daaropvolgend ging de bal door de andere korf (9-7). Het bleef moeizaam aan onze kant, maar de vechtlust en veerkracht hield ons overeind, en ja hoor dat werd beloond, want het was Evy (schot) die de 10-7 scoorde. De wedstrijd leek beslist, maar Fiducia weigerde op te geven en kwam terug tot 10-9.  De laatste twee minuten waren een ware triller, met kansen voor Fiducia en het leek of de gelijkmaker zou vallen. Maar de verdediging hield goed stand, en zo werd de wedstrijd winnend over de streep getrokken. Al met al een leuke wedstrijd met veel strijd aan beide kanten. En zoals de kop van dit verslag al zegt, werd er ondanks een mindere tweede helft verdiend gewonnen, en zo zie je maar als je als team blijft gaan wordt dat beloont. Ik (als scheidsrechter) en de vele toeschouwers hebben genoten, en ik kijk er naar uit om jullie in de zaal in actie te zien in de eerste klasse. En geloof mij jullie kunnen weleens gaan verrassen, maar blijf wel goed naar jullie trainers luisteren en ga ook eens kijken bij de senioren want daar kan je ook veel van opsteken.

Lees hier meer nieuws