B1 zet zegereeks voort en klopt Tiel ’72 B2 in boeiend duel

Vandaag had ik eindelijk eens tijd om naar de B1 te gaan kijken. En met een flauw zonnetje ging ik er eens lekker voor zitten. Wij begonnen met Famke, Lara, Luuk, Bryant (aanval), Evita, Jedidjah, David en Koen (verdediging). Het begin was voor ons en door doelpunten van Luuk (klein kansje en schot) werd het 2-0. Daarna leek het of wij zouden doorzetten maar het was Tiel dat scoorde. Het bleef heel spannend en beide teams hielden het goed dicht. Maar opeens was het Koen na een dieptepass die van achter de korf de 3-1 scoorde. Het geloof was er weer en Luuk (schot) scoorde de 4-1. Wij konden op dat moment in de wedstrijd niet verder uitlopen en Tiel kwam terug tot 4-3. Wij bleven werken en het was Koen (stip) die scoorde. Maar Tiel toonde veerkracht en scoorde de 5-4. Luuk bracht kort voor rust uit een vrije bal de stand op 6-4.

De 2de helft begon met een wissel, Wessel kwam erin voor David, en wij gingen op jacht. Wessel (schot) scoorde direct na zijn invallen. En door doelpunten van Evita (schot) en Lara (stip), waar bij alle meiden juichten toen zij de stip benutte werd het 9-4. Tiel scoorde de 9-5. Maar Koen en Evita (beide met een schot) brachten de stand op 11-5. Tiel snoepte een puntje mee, maar Bryant (doorloop) scoorde de 12-6. Het werd 12-7, maar wij bleven gefocust en door doelpunten van Koen en Lara (beide met een schot) werd het 14-7. Tiel scoorde de 14-8. Evita (schot) scoorde de 15-7, maar daarna werd het bij ons slordig en was de focus weg, Tiel profiteerde daarvan en kwam terug tot 15-11. En dit is een lesje voor de volgende wedstrijden, de hele wedstrijd scherp blijven want anders gaat het een keer mis. Ondank alles een verdiende overwinning en blijf zo doorgaan.