C1 boekt eerste zaalwinst op DVO/Accountor C2

Vandaag een heerlijke dag, om eens bij te komen, maar in de middag was het tijd om naar de zaal te gaan. En was ik net op tijd om de C1 in actie te zien. En na een moeizaam begin op het veld, zie je ze toch groeien. Vandaag wachtte DVO die hun eerste wedstrijd hadden gewonnen. Maar dat zegt natuurlijk niets zo vroeg in het seizoen. Wij begonnen met Evita, Anouk, Sven, Bryant (aanval), Famke, Jedidjah, Wessel en Thijs (verdediging). De wedstrijd begon met aftasten en beide ploegen oogden wat nerveus. DVO opende de score, en leek op weg naar de 0-2, maar Anouk (wegtrekbal) trok de stand gelijk. Maar het antwoord volgde direct. Daarna volgde een mooi opgezette aanval die door Famke (schot) mooi werd afgerond. Daarna vonden wij het welletjes, en gingen druk zetten, maar aan beide kanten waren er veel plaats fouten, waardoor het onrustig werd aan beide kanten. Daar gingen wij beter mee om, en het waren Sven (schot en doorloop) en Wessel (schot) die ons op een 5-2 voorsprong zette. DVO pikte zijn doelpuntje mee, maar direct na het uitnemen scoorde Anouk (Schot) de 6-3, gevolgd door de 7-3 van Evita (wegtrekbal). Vlak voor rust werd het nog wel 7-4.

De rust deed ons goed, en wij gaven direct vol gas en het was Wessel (schot) die de 8-4 scoorde, dan denk je DVO gaat in de achtervolging, maar wij hielden de druk met passie er vol op en dat werd beloont, want Sven, Wessel, Famke en wederom Sven (allen met een schot) tilden de stand naar 12-5. Daarna kwamen Josephine (voor Evita) en Ties (voor Bryant) erin maar dat maakte niet uit. Wij hielden DVO in de houtgreep, maar hadden pech in de afwerking, dat DVO wel nog 2 maal scoorde, maakte niet veel uit want de buit was binnen. AL met al heb ik samen met de vele toeschouwers, een fanatiek en gretige C1 zien spelen met ook veel plezier, en dat maakt het leuk om naar te kijken. Blijf zo door gaan, dan kan het weleens een mooi seizoen worden.