Collectief Victum wint ruim van strijdlustig Kesteren: 35-21

Na een zeer zwakke wedstrijd in Enschede tegen Dos-WK, waar de overwinning maar nipt werd binnengesleept (19-20), kwam afgelopen zaterdag de nummer 2 in poule 2D op bezoek in Houten. Victum had niet alleen wat recht te zetten na vorige week, maar kon deze week dus ook belangrijke zaken doen in de strijd om het kampioenschap. Dat spatte er vanaf begin tot eind vanaf bij de trotse koploper; er werd op overtuigende wijze gewonnen. 

Kesteren bezette voorafgaand aan de wedstrijd wellicht verrassend maar zeker niet ten onrechte de tweede plek. Het is een team met enkele goede schutters en met heel veel strijdlust. Ondanks dat de tegenstander wel op vijf punten achterstand stond in de competitie, was Victum dus gewaarschuwd. Er werd een plan gesmeed om de topscorers uit te schakelen, waarbij goed sluiten in het voorveld en het bemoeilijken van de toevoer naar die spelers centraal stond. In de eerste tien minuten bleek dit echter nog lastig en ontspon zich een spannende strijd. Tot 5-5 ging het dan ook gelijk op. Daarna kreeg Victum meer vat op de wedstrijd door tactisch slimme beslissingen en collectief verdedigen. Aan de andere kant had Kesteren veel moeite met de doorbraak van Victum, wat resulteerde in veel stippen voor de Houtense ploeg. Dit alles betaalde zich uit in een oplopende voorsprong; er werd gerust bij 16-10. 

In de tweede helft zette Victum door en werd het gat nooit kleiner dan zes doelpunten. Via 18-12 liep Victum gestaag verder uit. Uitblinkers in aanvallend opzicht waren Rianne en Niels, maar de overige spelers waren net zo belangrijk in de doelpuntenproductie met mooie acties, goede assists en sterke rebound duels. Ook verdedigend bleef het team gedisciplineerd spelen, met als beste voorbeeld misschien wel Irwan die al voor de tweede week op rij 60 minuten met volledige focus op zijn heer een belangrijke factor was. Uiteindelijk werd een klinkende overwinning geboekt: 35-21. 

Met deze overwinning houdt Victum de concurrentie voor het kampioenschap op grote achterstand. Kesteren zakt naar plek drie en doordat KVZ ruim won van Woudenberg staan zij nu tweede met zes punten achterstand op Victum. Met nog vijf wedstrijden te spelen is dat een comfortabele voorsprong en Victum zal er alles aan doen om zo snel mogelijk promotie naar de eerste klasse af te dwingen.

Volgende week speelt S1, maar ook S2 en de A1 wederom thuis. Die teams doen allemaal nog mee om het kampioenschap en hopen op een grote supportersschare om hen naar de overwinning te schreeuwen!

Zaterdag 16 februari

16.45:             Victum A1 – Mia A1

18.00:             Victum S2 – Animo S2

19.15:             Victum S1 – Animo S1