Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Derde boekte eerste winst dit seizoen tegen MIA 2 in een bloedstollende wedstrijd

Na te zijn bijgekomen, van het coachen in de regen, zat ik rustig te eten in de kantine, toen Hananja kwam vragen of ik bij het derde wilde komen kijken. Nu dat kon ik niet weigeren. Dus een stoel gepakt, en langs de lijn gaan zitten. In het derde spelen, twee spelers die ik nog getraind het in een ver verleden (dat klinkt oud he, maar dat valt wel mee hoor). Wij begonnen met Hananja, Bente, David, Jochem (aanval), Robin A., Paulien, Robin D., en Sander (verdediging). Wij hadden nog 0 punten, en de wedstrijden, waren door pech verloren. Bente (vrije bal) opende de score, zoals ik haar dit vaak in het tweede had zien doen. Door doelpunten van Jochem en Robin A (beide met een schot) namen wij verrassend een voorsprong van 3-0. Het tempo in de wedstrijd was vanaf het begin in een hoog tempo. Na dat de 3-1 viel, was het Robin A. (die slim een strafworp meekreeg, dit zag ik haar toen zij in het eerste speelde ook vaak doen), die de 4-1 scoorde. MIA bracht de stand op 4-2. Het einde van de eerste helft, werd bereikt doordat beide ploegen nog eenmaal scoorde. Doordat Robin D. (strafworp) en MIA beiden dit deden werd het bij rust 5-3.

Het weer speelde een belangrijke rol, en daar hadden beide teams last van. Megan kwam erin voor Bente, en dit werd direct gevolgd, door een mooi schot van Hananja, die de stand op 6-3 bracht. Hierna bleven beide teams gaan, en begon het wisselen aan beide kanten. Bij ons kwamen Tommy (voor Robin D.) en Willem Jan (voor David) erin. Door het hoge tempo, kwamen wij onder druk van MIA, en zo werd het 6-5. MIA verhoogde de druk nog meer, maar na een mooi opgezette aanval was het Robin A., die een wegtrekbal schitterend afrondde. MIA was hierdoor even van slag, en dat werd goed benut, want het was Jochem (schot) die de stand op 8-5 bracht. MIA herstelde zich (8-6), maar Robin A., nam koel een vrije bal, en zo was het verschil drie (9-6). Nu ging ook bij ons het tempo verder omhoog, en dat werd beloond, want door doelpunten van Jochem, Willem Jan (beide met een schot) en Robin A., die koel haar tweede stip benutte, liepen wij uit naar 12-7, en leek de wedstrijd gespeeld. Maar bij ons vloeide de krachten langzaam weg, en werd het 12-9. Wij richtten ons toch nog op, en het was Jochem (wegtrekbal) die de13-9 scoorde. Daarna zette MIA een slotoffensief in en kwam terug tot 13-12, maar wij hielden stand en haalden verdiend onze eerste twee punten binnen. En dat in een wedstrijd die door beide teams in een hoog tempo werden gespeeld. Ik wil jullie dan ook aanraden, om eens te gaan kijken bij het derde, want je kan van deze routiniers zoveel leren.