2020: Victum 40 Jaar!
2020:Victum 40 jaar!
2020: Victum 40 Jaar!

Een zaterdag uit het leven van een Victum lid

Hallo beste lezers, he denken jullie wat is dat nu voor koptekst, nu ik heb hiervoor gekozen, omdat er altijd ouders zijn die denken wat doet mijn kind de hele zaterdag op het korfbalveld, nu ik zal jullie mijn ervaring vertellen. Na een hele week van hard werken, zag ik uit naar het weekend, de zaterdag beloofde voor mij een volle dag te worden. Het begon al bij het ontwaken, het was eindelijk weer eens normaal weer, dus om 08.00 uur opstaan relaxed om te ontbijten en mij klaarmaken om naar het veld te gaan. Ik was er om 09.15 uur, en zou Noa begeleiden bij het fluiten (zoals jullie inmiddels weten is het verplicht voor leden vanaf de B om te leren wedstrijden te fluiten. Noa moest de E4 fluiten en die speelden tegen Thor E1, dus lekker relaxed met mijn papieren langs de lijn gaan zitten, in de rust nam ik het van haar over (ik ben tenslotte bondsscheidsrechter), e n floot de 2de helft (uitslag 5-0 voor de E4). Daarna even bij komen en hopla ik stond zelf op de C2, deze mochten op het hoofdveld spelen, en wonnen na een spannende wedstrijd met 4-2 van Woudenberg. Wat dan volgt is, bijpraten met leden die je lang niet gezien hebben, en even een boterham met een smoothie wegwerken.

Daarna ging ik mij voorbereiden op de driekamp die wij met het vijfde hadden tegen het derde en vierde. Jelle had een mooie opzet gemaakt, en wij begonnen tegen het derde, Irwan sprak ons streng maar duidelijk toe, want na de nederlaag van vorige week tegen het derde, hebben wij veel dingen geleerd en gaf hij goede tips. Wij begonnen met Tessa< Marlijn, Pascal, Jeffrey (aanval), Ilonka, Emma, Aetze en Tobias (verdediging), en op de bank hadden wij Angelique en Thijs. Het derde begon furies en liep uit naar 0-3, en leek fluitend de wedstrijd te gaan winnen, maar wij toonden zoals wel vaker in het verleden veerkracht en uiteindelijk werd het door een doelpunt 10 seconden voor tijd 10-8 voor het derde, en dat was super van ons. De doelpuntenmakers aan onze zijde waren, Ilonka (schot), Pascal (schot en wegtrekbal), Emma (schot), Aetze (3 schoten) en Tobias (schot). Daarna even ontspannen (want zoals jullie weten hou ik bij ons team, de statistieken bij), en voorbereiden op de clash tegen het vierde. Dit team bestaat uit oud selectie leden, dus het zou niet makkelijk worden. Maar goed zoals jullie ook uit mijn verslagen weten, geven wij NOOIT op. Ondertussen was de wedstrijd tussen het derde en vierde geëindigd in 13-13.  Dus was deze wedstrijd beslissend in wie de driekamp zou winnen. Wij begonnen nu met dezelfde opstelling, alleen startte Angelique op de plaats van Tessa. Ook nu een snelle 0-3 achterstand, maar door doelpunten van Emma (schot), Aetze (2 schoten), Ilonka (klein kansje) en Jeffrey (2 schoten), werd het uiteindelijk 9-6 voor het vierde. En door dit resultaat won het vierde de driekamp met een doelsaldo van +3 om +2. Maar wij hebben aangetoond dat wij zeer leergiering zijn en dat deze resultaten tegen twee kampioenskandidaten uit de derde klasse zee goed zijn.

Daarna even uitblazen en praten met wat leden over van alles en nog wat, en natuurlijk genieten van de selectie die lekker aan het partijen was. Ik genoot lekker met vijfde, maar ook de andere teams bleven plakken. Dus ouders nu hebben jullie een idee, wat je kind de hele dag op Victum doet, en dat is genieten van onze fijne korfbalfamilie, en de sociale contacten met elkaar. Ik ging dan ook moe en voldaan naar huis, zoals waarschijnlijk iedereen. Maar wij als vijfde willen jullie wel meegeven, dat ondanks de versoepelingen die komen, je nog steeds alert moet zijn op de corona, dus draag zo mogelijk toch een mondkapje, en doe dat zeker in het openbaar vervoer, dus zie jij iemand die dat niet doet, niets van aan trekken jij weet beter.

Lees hier meer nieuws