Eerste wint in kolkende sporthal na wervelende show verdiend van Rust Roest 1

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Eerste wint in kolkende sporthal na wervelende show verdiend van Rust Roest 1

Na de smadelijke nederlaag van vorige week tegen Synergo hadden wij iets goed te maken, en na een week lekker te hebben getraind, hadden wij er zin in. Ik ging er dan ook eens goed voor zitten, en zoals een echte fan dat doet, zat ik in ons eigen supporters vak, tussen de trommels toeters, en ga zo maar door. Echter tijdens de wedstrijd van het tweede zag ik de nieuw trainer en zijn assistent op de tribune, dus even kennis gemaakt. Zoals het hoort, en ik altijd wel doe, bij nieuwe spelers en trainers van de selectie. Maar goed, de tribune was inmiddels vol gestroomd, en net als vroeger werden beide teams voorgesteld. Wij begonnen met Julia, Karen, Jelle, Wouter (aanval), Sarah, Rianne, Niels en Teun (verdediging). En wij vlogen uit de startblokken, want nadat de kruitdampen waren opgetrokken stond het al 2-0, door doelpunten van Karen en Julia (beide met een schot). Rust Roest, was even van slag, maar sloeg toen terug (2-1). Na dit doelpunt, ging het van beide kanten even stroef, met veel kansen aan onze kant. Maar ineens ging het tempo bij ons omhoog, en Rianne (schot) scoorde de 3-1. Wat volgde was mooi korfbal, maar de 4-1 van Jelle, die kon ik niet klasseren, het was een soort van doorloop, maar dan ook weer niet (moeilijk he, ik heb daar hoofdbrekens over gehad, ha, ha). De 5-1 van Jelle (schot) was wel duidelijk. Onze supportersvereniging Victor, zweepte de supporters op, en dat gaf vleugels, want door doelpunten van Rianne (schot), Teun (klein kansje) en Wouter (strafworp) werd het 8-1. Ja denk je dan, doet Rust Roest niet mee, nee dat is onzin, zij probeerden het wel, en hadden 1 zeer gevaarlijke dame lopen in het veld, die supersnel was, en daar hadden wij het soms best moeilijk mee. Maar goed het werd 8-2. Even een periode waar er om en om gescoord werd.  Niels (schot, 9-2), Wouter (schot, 10-3) en Sarah (klein kansje, 11-4), brachten het verschil op acht doelpunten. Teun maakte een doorloop mooi af, maar Rust Roest had het laatste woord, en zo was de ruststand 12-5.

Iedereen even bijkomen van de eerste helft, en even bijpraten met wat bekenden. Ik weet niet wat er besproken is, maar de scherpte was er gewoon nog steeds, en Julia (schot) scoorde den 13-5, de reactie kwam direct (14-5), en ik dacht oké, Rust Roest blijft knokken. En men probeerde het ook wel, maar onder leiding van het opzwepende publiek, gingen wij op vol tempo door. Door doelpunten van Rianne, Jelle (2 maal) wederom Rianne, Teun, Julia (allen met een schot) en wederom Rianne met een strafworp werd het 21-6. Wouter werd vervangen door Mark, en het concept veranderde bij ons niet. Niels (schot) en Julia (schot en doorloop) brachten de stand op 24-6. En het leek op een debacle voor Rust Roest. Ik moet wel eerlijk wezen, dit was een tegenstander die niet opgaf, maar bleef gaan, en zo hoort het ook. Daarna kwamen Rianne V., (voor Julia), en Wouter (Teun) erin. Wouter scoorde direct van afstand, en Niels dacht, ho even ik ook, en ja hoor hij knalde hem erin. Nu kwam Laura erin voor Rianne W., en was het Rust Roest dat toch nog een doelpuntje meepakte. Karen (schot) scoorde mooi de 27-7. Rust Roest rechtte de rug en scoorde twee doelpunten, gescoord door hun gevaarlijkste speelster (27-9). Maar Mark, Karen en Niels (allen met een schot) bepaalden de eindstand op 30-9. Al met al een swingend vlaggenschip. Was je er niet, dan heb je wat gemist, het was een onvergetelijke avond, en dan zwijg ik nog over het publiek, want iedereen heeft genoten. Ook een complimentje voor onze supportersvereniging (genaamd Victor), die ons oude lijflied (uit de tijd, dat wij nog aan de Stene Poort speelden), in een nieuw jasje staken en dit werd dan ook hartstochtelijk gezongen tijdens de wedstrijd, tezamen met de trommels, en de confetti na afloop, waar Jelle in ging zwemmen. Woensdag spelen wij de inhaalwedstrijd om 20.30 uur tegen Noviomagum in onze hal, en door het verlies van Synergo, is een eerste plaats nog mogelijk. Maar dan moet er wel gewonnen worden. Dus heb jij niets te doen, kom dan (ik ben er zeker). Want met jullie steun, is alles mogelijk, dat hebben wij vanavond gezien. En het geeft ook het eerste een extra boost. Tot woensdagavond 20.30 uur.