Eerste wint in meeslepend duel verdiend van Telstar/Schoonderbeek 1

Afgelopen zaterdagavond zat ik tot in de late uurtjes in de kantine met de dames en heren van de selectie te praten, en zij vroegen of ik kwam kijken, nu kwam dat goed uit, want ik hoefde niet op pad met het vijfde. Hert begin leek ik te missen, dus had ik mijn maat Kees gevraagd om het begin te score bij te houden, omdat ik het zesde moest fluiten. Maar goed uiteindelijk miste ik maar een paar minuten (ik zag echter wel de eerste goal vallen, maar daar later meer over).  Wij begonnen met Robin, Rianne, Jelle, Teun (aanval), Karen, Sarah, Niels en Wouter (verdediging). De wedstrijden tegen Telstar zijn altijd bijzonder omdat beide teams vol erin gaan. Zoals ik net al aangaf zag ik het eerste doelpunt vallen en het was Rianne (schot) die de score opende.  Beide teams gingen zoals ik had verwacht er vol in, maar door doelpunten van Teun (doorloop) en Niels (schot) werd het 3-0. Telstar leek verrast maar dat was snel voorbij en dat werd gevolgd door de 3-1. In deze periode hadden wij zoiets wat gebeurt er, maar goed niet nadenken gewoon door gaan met ons ding. En ja hoor Teun (schot) bracht het verschil op drie doelpunten (4-1). En dat was een luxe, wij gingen wat free wheelen, en daar maakte Telstar goed gebruik van, en zo werd het 4-4. Even leek Telstar door te drukken, maar wij waren weer snel bij de les. De 5-4 was curieus, Robin schoot de bal balanceerde op de rand en viel erin en dat was best raar om te zien (ik zat precies in het schootsveld).  Wat toen volgde was een heel ander Telstar dan bij het begin van de wedstrijd, daar kwam nog bij dat men ook beter afrondde, waardoor het ineens 5-6 stond. Maar Niels en Rianne (beide met een schot) zorgden ervoor dat wij bij rust met 7-6 voor stonden.

Beide teams waren erg gemotiveerd uit de rust gekomen, en gingen er direct vol voor, er kwamen kansen over en weer, maar het was Robin die slim een stip forceerde en deze koel benutte. Maar uit niets bleek dat de wedstrijd beslist zou zijn er werd gevochten voor elke meter en het was Telstar dat op 8-7 kwam. Ondertussen waren Irwan (voor Wouter), die zijn debuut weer maakte na een blessure, en Romee (voor Robin) erin gekomen. Ook Telstar wisselde, want beide teams wisten dat de slotfase beslissend zou zijn. Zoals jullie weten mag er gewisseld (tactisch) worden zodat je het andere vak kan ondersteunen. En dat gebeurde ook bij ons, want na zo een wissel was het Wouter die de belangrijke 9-7 scoorde met een mooi afstandsschot. Maar ook nu weer toonde Telstar veerkracht, en kwam op 9-8. Beide teams gingen in een hectische slotfase vol voor de winst en de punten op deze mooie zonnige dag, maar u raadt het al, het was Rianne (schot) die de eindstand bepaalde op 10-8. Al met al een verdiende overwinning van ons vlaggenschip, en ja ik kijk dan wel met een paarse bril, maar ik zie hun ook trainen, en dan spat de energie en het fanatisme eraf van dit team, dat samen met het tweede (waar ik over schrijf, als het kan), een hecht collectief vormt. Na afloop nog even met Bart zitten praten, en ik mocht hem quoten, maar dat doe ik nu even niet, blijft nu even onder ons (het was trouwens een goed gesprek). Mocht jij ooit eens tijd hebben en heb je dan niets te doen, ga eens kijken zij spelen thuis altijd om 15.30 uur. Je geniet dan van hun, en je kan er ook nog wat van leren.

Lees hier meer nieuws