Eerste wint moeizaam van nummer laatst Sporting Trigon

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Eerste wint moeizaam van nummer laatst Sporting Trigon

Vandaag was voor mij een ontspannen dag, met het vijfde waren wij uitgespeeld, dus vandaag lekker met mijn hobby’s bezig geweest. Het weer was lekker met een haast zomers temperatuurtje. In de middag op mijn gemak naar het veld gegaan, om naar de selectie te gaan kijken. Vandaag kwam uit Leiden, Sporting Trigon op bezoek, de tegenstander had nog nul punten, maar dat zegt niets. Ik zocht mijn plekkie op, en ging er eens voor zitten. Voor de wedstrijd nog even met Coen en Raymond gesproken. Wij begonnen met Rianne, Romee, Niels, Teun (aanval), Karen, Sarah, Irwan en Patrick (verdediging). Julia was vorige week geblesseerd geraakt bij Maassluis en zat op de bank samen met Hananja, Robin en Wouter. Sporting Trigon vloog uit de startblokken en nam een 0-3 voorsprong, en dat was even schrikken voor het publiek (en ook voor mij). Maar wij bleven kalm en gingen op jacht. Patrick forceerde slim een strafworp, en daarna werd het door twee doelpunten van Teun (twee schoten) 3-3. Wij hadden de smaak te pakken, en door doelpunten van Sarah, Irwan, Rianne, Teun, wederom Irwan (allen met een schot) werd het 8-3. Deed Sporting Trigon dan niets, zult u denken, nee hoor dat is niet waar. Alleen had men geen geluk met de schoten. Wij hadden dat wel en door doelpunten Irwan (strafworp) en Niels (doorloop) werd het 10-3. En leek de wedstrijd gelopen, maar door twee onnodige doelpunten in de slotfase werd de ruststand bereikt met een 10-5 score.

De tweede helft, was het direct raak, en dat was niet voor ons (10-6). Vlak daarna kwam Wouter erin voor Patrick en was het Teun (schot) die de 11-6 scoorde. Maar het antwoord van Sporting Trigon volgde direct, en het werd 11-8.  Daarna begon het tactisch wisselen, en werd de wedstrijd harder.  Er volgde een periode waar er om en om werd gescoord. Aan onze kant waren dat Niels (12-8, schot) en Patrick (13-9, schot). Wij raakten geïrriteerd, en dat brak ons op, want Sporting Trigon bleef wel scherp, en kwam terug tot 13-12. Maar ineens was het weer raak, nu aan onze kant. En het was Teun (schot), die het verschil weer op twee bracht. Maar Sporting Trigon toonde veerkracht en scoorde de 14-13. De slotfase brak aan, en de gelijkmaker hing in de lucht. Maar wij toonden veerkracht, en door doelpunten van Wouter (schot) en Teun (strafworp) leek de wedstrijd beslist. Maar een ploeg in nood, blijft altijd gaan, en in de laatste minuut stond het 16-15. Maar gelukkig voor ons floot de scheidsrechter vlak daarop af. Al met al een wedstrijd met twee gezichten die alle kanten op kon. Gelukkig voor ons viel die in ons voordeel uit. Het publiek ging daarna nog even nagenieten met de selectie. En nu ons voorbereiden op de zaal, waarin wij een stapje hoger gaan spelen. Ik roep dan ook iedereen op, om dan massaal naar de hal te komen, en ervoor te zorgen, dat d e tegenstanders met angst de zaal betreden voor een kolkende menigte.