Eerste wint moeizaam van ODIK 1, na een rommelige wedstrijd

Home - Wedstrijdverslagen - Eerste wint moeizaam van ODIK 1, na een rommelige wedstrijd

Vandaag voor de tweede keer op rij een thuiswedstrijd, en wederom kon ik er lekker voor gaan zitten. Na de deceptie van vorige week, wilde men de in groten getale opgekomen toeschouwers laten zien, wat men in huis had. Wij begonnen met Romee, Rianne, Teun, Niels (aanval), Karen, Julia, Wouter en Jelle (verdediging). En zoals het hoort, zochten wij direct de aanval en door doelpunten van Niels (schot en klein kansje) en Wouter (strafworp) werd het snel 3-0. En het leek of ODIK overlopen zou worden, maar men herstelde zich, en scoorde mooi de 3-1. Romee (schot) antwoordde direct, maar ook nu direct antwoord van ODIK. ODIK kwam beter in hun spel, maar het was Karen (ze wil liever Kaar genoemd worden), die mooi van afstand de 5-2 erin knalde. En leek het erop of wij de bovenliggende partij zouden blijven. Maar niets was minder waar, ODIK vocht zich terug in de wedstrijd, en zo werd stond het ineens 5-5. Even schrikken, maar wij herpakten ons, en door doelpunten van Jelle en Karen (beide met een schot), waarvan die van Karen, vanachter de korf uit de draai erin knalde. Maar het lukte niet om een groter gaatje te slaan. Het werd 7-6. Toen begon de trein weer op stoom te komen, en waren het Teun, Julia (beide met een schot) en Karen (doorloop), die zij werkelijk magnifiek afmaakte. Pal voor rust viel nog wel de 10-7.

De tweede helft, begon met een beetje regen, maar dat legde ons geen windeieren, want door doelpunten van Niels (schot), en Julia, zij benutten een koel en slim genomen vrije bal, en zo werd het verschil op 5 doelpunten gebracht. Tanja kwam er toen in voor Romee, en even was het zoeken bij ons, en dat benutte ODIK goed. Teun (schot) bracht ons op 13-8. Het werd bij ons moeizamer, en dat kwam deels door het goed druk zetten van ODIK, en daar werden zij voor beloont want het werd 13-10. Gelukkig voor ons scoorden wij mee, en het was Julia (schot) die na een doelpunt van ODIK de 14-10 scoorde. Zoals ik al aangaf, werd het rommelig aan beide kanten, en waren er vele protesten over en weer, en dat kwam aan beide kanten het spel niet ten goede. ODIK scoorde de 14-11 en de aansluittreffer hing in de lucht, totdat Niels (schot) de stand op 15-11 bracht. Het bleef spannend met kansen over en weer, Het werd 15-12, maar Jelle (doorloop) bracht het verschil weer op vier. Daarna volgde een slotoffensief van ODIK, en die rondde de kansen beter af, en zo werd het 16-14. ODIK kreeg een overwicht, maar het was Wouter (schot) die ons even lucht gaf. Micha kwam erin voor Wouter, en daarna werd er aan beide kanten tactisch gewisseld. En ODIK werd beloond (17-15). Met nog 5 minuten te spelen, leken wij de wedstrijd on ons voordeel te beslissen, want Rianne (schot) scoorde de 18-15. Het werd nu aan beide kanten gehaast, en beide ploegen gingen er vol voor. Een minuut voor tijd, werd het 18-17, en er kon nog van alles gebeuren, en er volgde aan beide kanten kansen, maar gelukkig werd er niet meer gescoord, en bleven de punten in Houten. Een spannende wedstrijd waar het aan het eind nog alle kanten op kon. Maar de vele toeschouwers hebben zich best vermaakt. Komende week een kraker en dan is Spirit de tegenstander.

Lees hier meer nieuws