Eerste wint verdiend in bloedstollende triller van naaste concurrent DES 1

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Eerste wint verdiend in bloedstollende triller van naaste concurrent DES 1

Voor al mijn trouwe lezers, wil ik beginnen dat deze wedstrijd voor mij al op donderdagavond begon (he denk je, hoe kan dat nou). Nu de reden was dat ik om 160.00 uur een appje ontving, waarin hij vroeg of ik op de training een partijtje tussen het eerste en tweede (2×20 minuten) wilde fluiten. Vooraf werd ik verrast door een grote fles trappist bier, waarin men mij bedankte voor mijn verslagen en verdiensten, en daar werd ik wel door verrast, want bescheidenheid siert de mens. Maar goed, vandaag kwam DES uit Delft op bezoek, en ook nu kwamen er weer herinneringen op aan mijn tijd als speler, want toen ik nog in Den Haag speelde, Hou Stand (mijn eerste vereniging) speelde ik vaak tegen DES, maar toen speelden zijn nog op gravel, en ook nog eens rood, maar goed dat was lang geleden. De toeschouwers waren inmiddels binnengestroomd, en na het debacle van vorige week tegen Achilles, wilde het eerste dit recht zetten, voor het eigen publiek. Wij begonnen met Rianne, Romee, Niels, Teun (aanval), Sarah, Julia, Wouter en Irwan (verdediging). DES opende de score, maar Niels rondde mooi een klein kansje af na aangeven van Romee. DES antwoordde direct, maar door doelpunten van Niels (soort doorloop met 1 hand), Romee (schot) en Irwan (klein kansje) werd het 5-2. Het was onstuimig weer, en daar hadden beide teams last van. DES scoorde de 5-3. Maar Teun (schot), bracht het verschil weer op drie, Karen kwam voor Sarah. Daarna een slordige periode aan beide kanten, en vlak voor rust stond het ineens 6-6. Maar in de laatste minuut was het Niels (strafworp) die de ruststand op 7-6 bracht.

Het weer bleef onstuimig, maar de regen bleef weg. Niels (schot) starte de tweede helft, door de 8-6 te scoren, maar DES toonde veerkracht, en toen was het weer gelijk (8-8). Teun en Rianne (beide met een schot) brachten ons weer op een voorsprong. Maar DES gaf zich niet gewonnen en scoorde de 10-9. Ook nu bleek, dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Wouter (schot) scoorde de 11-9. Rianne V., kwam erin voor Sara, en het wisselen begon. Beide teams stonden goed te verdedigen, maar het was DES dat de wedstrijd nieuw leven in blaasden, en dat deden zij, door de wedstrijd om te keren, want het werd ineens 11-12. Even waren wij de weg kwijt. Maar wij herstelden ons goed, en door doelpunten van Irwan (klein kansje) en Niels (2 schoten) werd het 14-12. Patrick kwam erin voor Niels, en door de wissel, wist DES op 14-13 te komen. En zette druk om de gelijkmaker te forceren. Maar gelukkig voor ons toonden wij veerkracht, en waren het Irwan en Teun (beide met een schot) die de stand op 16-13 brachten. Jens kwam er nog in voor Wouter. Maar ook DES bleef gaan en scoorde de 16-14. Het bleef een boeiend schouwspel met kansen over en weer. Maar het was Rianne V. (schot) die de eindstand op 17-14 bepaalde. Want hoe DES het ook probeerde, de bal wilde er niet in. Al met al een wedstrijd waarbij de toeschouwers op het puntje van hun stoel zaten, en ook ik zat te stressen op mijn plek. Het belangrijkste is toch wel, dat men zich revancheerde voor vorige week. En zo zie je maar dat er altijd in blijven geloven loont. Ook wederom leuk om te zien, dat er toch steeds meer jeugd komt kijken, want je kan zoveel van hun leren.