Eerste wordt overvleugeld door Noviomagum 1 en verliest topper

Na het tweede, ging ik er goed voor zitten, want wederom een topper, beide teams hadden alles (twee wedstrijden) gewonnen, en dus was bij winst van het eerste stond men vaster op de eerste plaats, maar van onderschatting was geen sprake, want in het verleden was gebleken dat Noviomagum een taaie tegenstander is. Wij begonnen met Rianne, Romee, Niels, Teun (aanval), Karen, Julia, Jelle en Wouter (verdediging). Noviomagum trok direct het initiatief naar zich toe en opende de score. Rianne (schot) scoorde de gelijkmaker. Het bleef dan ook een gelijkgaande wedstrijd in deze periode, en dat bleek ook wel uit het scoreverloop. Na de 1-2, waren het Julia en Niels (beide met een schot) die de stand op 3-2 brachten. Maar Noviomagum keerde dat direct om en zo stond het 3-4. Daarna kreeg Julia een vrije bal die zij net als vorig jaar in de junioren (heel vaak) mooi afrondde. De tegenstander bleef geconcentreerd en liep bedaard uit naar 4-7. Daarna was het wederom Julia, die een vrije bal mooi afrondde. Noviomagum scoorde mee, en dat werd gevolgd door de 6-8 van Rianne (schot). Noviomagum vond het toen welletjes en buitte het overwicht uit door de stand op 6-11 te brengen. Bij ons werd het slordig en was de afronding niet goed. Ook nu weer een periode waar om en om werd gescoord (Romee met een schot, Julia een klein kansje en Teun met een strafworp), en zo was het bij rust 9-13.

De tweede helft, begon hoopvol, want Jelle maakte mooi een dieptebal van Wouter af. Noviomagum moest nog even bijkomen van de rust, en daar profiteerde wij goed van. Het was Karen (schot) die de stand op 11-13 bracht. Noviomagum schrok nu toch echt wel, en bracht de stand op 11-15. Even een opleving en het was Jelle die een stip benutte. Maar Noviomagum bleef geconcentreerd spelen, en waar bij ons de afronding faalde, was dat bij de tegenstander uit Nijmegen niet zo. Bijna elke bal ging erin, maar ik moet toegeven er waren dan ook mooi opgezette aanvallen bij. En zo leek het een afstraffing te worden, want het werd 12-20. Maar zoals jullie weten, zijn wij geen opgevers, en het was Teun (schot) die scoorde. Maar Noviomagum bleef ook scoren, en nadat Jelle (schot) de 14-21 scoorde. Daarna ging Noviomagum weer versnellen, en liep uit naar 14-24. Noviomagum ging op jacht naar de 25 doelpunten, maar omdat men dat de graag wilde, lukte dat niet en door doelpunten van Niels (klein kansje en schot) en Wouter (schot) werd de eindstand toch nog dragelijk, en zo was de eindstand 17-24. Al met al een terecht nederlaag, maar niet getreurd, er is nog een return, en zoals iedereen weet is met korfbal alles mogelijk. Jullie zijn zeker nog niet kansloos. Want ik heb jullie eerder tegenstanders zien verrassen. Ook wil ik de toeschouwers bedanken die weer naar ons complex kwamen. Blijf hard werken op de trainingen, dan gaan jullie nog veel teams verrassen.

Lees hier meer nieuws: