G-team speelt superspannende eerste helft

Zaterdagochtend 9 maart 2019 reist het G-team van Victum naar KV Huizen. Met Emilio als aanvoerder en met 11 mensen sterk heeft ieder er vertrouwen in. In deze wedstrijd laat het team zien dat het geleerd heeft beter te verdedigen. Ook blijkt dat dat best lastig is een hele wedstrijd vol te houden.

Huizen staat snel 1-0 voor maar dat duurt niet lang. Dewi krijgt de bal, draait zich naar de korf en ja: 1-1! De drie wissels op de bank houden alles goed in de gaten. Ton moedigt aan: “Kom op jongens!”

Trotse trainer
De eerste helft verloopt super spannend. Het verdedigen gaat goed en trainer Gerda is trots. Van haar leert het team hoe je verdedigt en hoe je daarmee voorkomt dat je tegenstander scoort. Een flink aantal keren breekt Victum de aanval van Huizen.

Dan komt Huizen op voorsprong: 2-1; 3-1. Maar Elroy speelt zich goed vrij en scoort: 3-2. Als Bianca scoort is de stand 4-3. Dan fluit de scheidsrechter de eerste helft af en is het rust.

Het overspelen gaat goed
Trainer Gerda is tevreden. Als alle spelers een plekje op de bank hebben gevonden luisteren ze naar haar: “Het overspelen gaat goed maar het vangen en gooien kan beter. Jullie spelen heel goed samen en er zijn kansen genoeg!”

Na de rust valt het Victum zwaar. Op belangrijke momenten ontbreekt de verdediging: Huizen loopt uit naar 6-3. Pascal blijft goed bij de les en ziet zijn kans. Hij scoort 6-4. Als Huizen al 8-4 voorstaat, scoort Pascal nog een keer, dit keer heel fraai van grote afstand: 8-5. Victum lijkt dan haar rust te verliezen en Huizen maakt daar goed gebruik van. Uiteindelijk fluit de scheidsrechter de wedstrijd af bij een eindstand van 13-5. Maar geen nood, trainer Gerda geeft aan dat ze verder gaat met het trainen van goed verdedigen.