Hernieuwd 5de krijgt steeds meer vorm, en wint overtuigend van Het Bosch 1

Vandaag stond de derde wedstrijd van dit seizoen tegen Het Bosch op het spel (1 maal gewonnen en 1 maal verloren), en het zou geen gemakkelijke wedstrijd word. Irwan (mede coach en trainer) moest eerder weg met het eerste, en zodoende hadden wij een uur voor de wedstrijd al de bespreking, en zoals altijd zijn deze heel boeiend (i.v.m. beroepsgeheim mag ik daar niets over zeggen) en kan iedereen zijn zegje doen. Ondertussen was het druk geworden op de tribune en begonnen wij met de voorbereiding. Wij begonnen met Karen, Emma, Jeffrey, Tobias (aanval), Lara, Tessa, Fabian, Pascal (verdediging). Zoals ik al eerde in het verslag aangaf spelen wij een heel ander spelletje en dat is voor de tegenstander moeilijk om direct daarin mee te gaan. Emma (schoten) bracht ons na mooi opgezette  aanvallen op een 2-0 voorsprong. Je zag van onze kant heel attractief spel, maar de afronding haperde even, en zo werd het 2-1. Ik dacht al weer, nee he niet weer, maar Tessa (kan dat als geen ander) forceerde slim een stip, die Fabian goed afrondde. Het Bosch kwam daarna alsnog langszij (3-3), maar zoals altijd raakten wij niet in paniek en bleven ons spelletje spelen. Pascal (schot) en Fabian, met een miraculeuze omdraai bal brachten de stand op 5-3, en het was Tobias (schot) die het verschil op drie bracht. Het Bosch scoorde de 6-4. Maar wij voerden de druk verder op en door doelpunten van Tessa (schot), Lara schot uit beweging van achter de korf, en het mooiste doelpunt vandaag) brachten de stand op 9-4. Ik moet wel zeggen wij hadden ook het gelijk dat het daarna niet 9-6 stond want Het Bosch kreeg kansen en miste twee stippen.

In de rust besproken dat wij niet moesten verslappen maar doorgaan. Ilonka kwam erin voor Emma (die had vorige week bij zes een dikke enkel opgelopen, en werd uit voorzorg gewisseld). Het Bosch kwam alsnog op 9-6. Maar het was Pascal (alleen hij kan dat op die manier) die een wegtrek bal op een hoog niveau afrondde. Hij was ook ziek geweest en werd daarna gewisseld voor Aetze. Het Bosch probeerde het wel, maar de verdediging stond goed. Karen (doorloop) scoorde de 11-6. De wedstrijd werd wat rommelig en ook het hoge tempo van de eerste helft begon zijn tol te eisen. Het Bosch kwam terug tot 11-8. Dat gaf bij ons een schok, en wij herpakten ons. Pauline kwam erin var Lara, en wij gingen op zoek naar de winst. Fabian forceerde zelf snel een stip en benutte die ook. Vlak daarop deed Ilonka hetzelfde en nu was het Jeffrey die van de stip de eindstand op 13-8 bepaalde. Na een niet zo goede oefenwedstrijd, nu een goede wedstrijd. Na een moeizaam begin (met een nieuwe trainer die andere visies heeft) zie je ook dat wij aan het nieuwe spelletje beginnen te wennen, en dat zie je aan alles, het plezier met elkaar op de trainingen, het leren van elkaar en ook het met elkaar begaan zijn. En daar mag Irwan best een pluim voor krijgen, hij heeft andere invalshoeken, maar betrekt iedereen erbij. Ik heb wel vaker geschreven in verslagen dat korfbal een teamsport is en dat het meer is dan alleen maar trainen en spelen (een tip voor elke trainer). En hoewel wij al jaren bij elkaar zijn, moet het geen routine worden. Wij houden elkaar ook scherp(ik kan daar een heel boekwerk overschrijven). En dan zeggen jullie natuurlijk, ja jij hebt de meeste spelers jaren getraind, maar zo simpel is het niet. Wij willen als team dan ook de vele toeschouwers bedanken voor hun steun, en heb jij ons nog niet zien spelen, kom dan eens kijken want het spelletje dat wij spelen is heel leuk om naar te kijken.