2020: Victum 40 Jaar!
2020:Victum 40 jaar!
2020: Victum 40 Jaar!

Het vlaggenschip verslaat in een boeiende en spannende wedstrijd De Parabool nipt

Na te hebben genoten was het nu de beurt aan ons eerste, en naar aanloop van het seizoen had ik al gesproken met Bart en Erwin (de beide trainers), en men gaf aan dat het niet makkelijk zou worden. Ook nu nog een quotes (niet teleurgesteld zijn hoor). Ik had in de morgen Erwin geappt, of hij mij in ieder geval een tekst kon geven betreffende zijn visie op het seizoen. Ook nu zal ik dit niet letterlijk citeren (dat is dus hem en mij). Maar in het kort komt het erop neer dat men grenzen wil verleggen en samen met elkaar plezier te hebben en elkaar beter te maken. En dat is wat ik ook bij Eric (zie verslag tweede) hoorde. En het is goed dat de selectie zo hecht is, maar dat zie ik ook als er geen wedstrijden zijn op het complex, en voor iemand als ik met een paars had, doet mij dat heel goed. Na het tweede ging ik even iets te eten halen, en stond de scheidsrechter van het eerste naast mij, en die herkende mij van mijn verslagen en ook dat ik vaak bij zijn vereniging (Animo) kom. Ik heb zelfs nog in een grijs verleden tegen hem gespeeld (pittige duels). En ja dan sta ik weer lekker te praten, en was ik even weer de gastheer (wat ik twee seizoenen ben geweest), en had ik voor de wedstrijd, in de rust en na de wedstrijd een goed gesprek met hem.

Met twee geblesseerde dames (Julia en Sarah), begonnen wij met Karin, Romee, Teun, Niels (aanval), Rianne, Laura, Wouter en Jelle (verdediging), en hadden wij weer een unicum, nu twee zussen in de basis (Karin en Laura). De toeschouwers waren inmiddels toegestroomd, en benieuwd hoe het eerste zou presteren. Wij begonnen furieus en door doelpunten van Niels (schot), Karin (doorloop) en Jelle (schot) werd het 3-0, De Parabool was even van slag hierdoor maar herpakte zich snel en kwam terug tot 3-2. Maar wij bleven beter afronden en liepen uit naar 5-2 (doelpunten van Romee en Niels beide met een schot). Daarna een periode waar het afrondde stokte, en zo werd het 5-4. Niels en Laura (beide met een schot) brachten het verschil op drie, maar De Parabool bleef komen, en in plaats van het uitbouwen van de score werd het 7-7. Wij schrokken wakker en gaven druk, en dat werd beloond, want door doelpunten van Rianne, Wouter (beide met een schot) en Teun (wegtrekbal en doorloop), werd het 11-7. Wij vergaten even nog meer uit te lopen, en zo was de ruststand 11-9.

In de rust even met de scheidsrechter gepraat (hij had bij het inlopen een lichte blessure opgelopen, maar het ging), en daarna nog even met een reserve dame van De Parabool zitten praten (zij speelt in het tweede, maar mocht mee met het eerste). De rust leek De Parabool goed te zijn doorgekomen, maar het was Teun (schot) die de score opende. Het verschil was nu vier, maar ik was er niet gerust op, want de tegenstander toonde veel inzet, en toen viel de 12-10. De Parabool leek de overhand te krijgen, en toen was daar Wouter (schot) die scoorde, het antwoord volgde ook nu direct. Ook nu weer een periode waar er om en gescoord werd. Karin (schot), Laura (vrije bal) en Jelle (klein kansje) scoorden met tussen door nog de 14-12, maar de stand was nu wel 16-12. Daarna nog een leuke anekdote, een speler gaf aan dat hij een elle boog in de rug gehad (was niet zo), van Jelle (het was gewoon een duel om de bal). De scheids vroeg wie noteert zoiets en Erwin zij, die man in de hoek) ik dus (een leuke anekdote, he). Uiteindelijk werd de vrede weer getekend, want ik heb zelf ook in mijn 40-jarige spelers carrière, weleens met dit soort dingen te maken gehad (en vaak op het bondsbureau gezeten, voor dit soort zaken die dan wel of niet terecht waren).  Maar goed de wedstrijd ging door en Karin (klein kansje) scoorde, toch zag je bij De Parabool het geloof terug keren, en na de 17-13 en de 18-13 van Jelle (schot), zag je de wedstrijd kantelen. Irwan kwam voor Jelle, en Jelle wisselde door met Teun. Het mocht op dat niet direct lukken, want De Parabool kwam terug tot 18-16. Rianne V. kwam erin voor Laura, en het leek of De Parabool zich niet van de wijs liet brengen en vol doorging, maar toch viel het doelpunt aan onze kant (Wouter met een schot). En leek het vertrouwen terug te zijn, maar de tegenstander kwam terug tot19-18. De slotfase was hectisch en het kon alle kanten op, je zag ook langs de kanten de spanning bij het publiek en de nervositeit bij de trainers aan beide kanten. Niels (schot) scoorde en er was ontlading, het leek beslist, maar helaas de 201-9 viel vlak daarop. De laatste twee minuten waren hectisch en bij een schot vlak voor tijd, kropen wij door het oog van de naald, en was er na het laatste fluitsignaal een grote ontlading, maar zoals bij sprot hoort ook teleurstelling. Ik wil dan ook de tegenstander een compliment maken, voor het blijven strijden en vechten voor de punten. Ik heb wederom, genoten en zoals ik in zowel dit verslag als van het tweede aangaf, je ziet dat er een homogene selectie staat, die dit ook uitstraalt. Kom zeker een keer kijken, want je hebt de dag van je leven.

Lees hier meer nieuws