Nimmer aflatend 2de wint op sublieme wijze van Noviomagum 2

Vandaag had ik een lekkere vrije dag, dus kon ik weer eens kijken bij 1 van de teams die ik graag zie spelen en dat is natuurlijk ons 2de team. Vooraf nog even met de trainer (Frits) gesproken en de opstelling ontfutseld. Maar voor ik die jullie ga geven, wil ik toch nog even meegeven, was jij er niet, jammer hoor want 2 is een heel leuk team, waarin teamspirit en vechtlust samen gaan. Maar goed jullie willen weten hoe het is gegaan vandaag. Het was voor oktober een lekker dag om te korfballen, en wij begonnen met Dominique, Irene, Jochem, Jerry (aanval), Bente, Karen, Harm en Micha (verdediging). Ik heb 2 natuurlijk vaker zien spelen en zij wilden direct de toon zetten, en ja hoor Jochem (vrije bal en een wegtrekbal na een schitterende pass van Jerry), bracht ons op een 2-0 voorsprong, dus zakte ik nog meer weg in die lekkere stoel met de zon op mijn kruin. Maar ineens was het 2-4, slikken en concentreren wat 2 zou doen, nu wat ik verwachte gebeurde zij bleven relaxed en kalm, en begonnen om stoom te raken, en ja hoor Bente (met een schot uit een pirouette)  en Harm (schot) trokken de stand gelijk, maar het antwoord volgde direct. In deze periode was het een gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer, maar door doelpunten van Jochem (wegtrekbal) en Micha (schot) kwamen wij op 6-5. Noviomagum sputterde tegen en kwam weer langszij. Maar toen zag je dat de wedstrijd langzaam kantelde in ons voordeel, en dat werd beloont. Jochem, Irene en Karen (allen met de een schot) brachten de stand op 9-6. en ja Noviomagum pikte zijn doelpuntje mee (9-7). Maar wij denderden door en na de 10-7 van Irene (schot), was het Jochem die uit de draai scoorde na een schitterend opgezette aanval. En dat was niet de enige beauty goal vandaag, want ook de 12-7 een doelpunt van Harm die na een schot van Bente zijn verdediger verraste met een klein kansje en deze koel afmaakte. Vlak voor rust was het Micha (schot) die het verschil op 6 bepaalde.

Bij 2 is het altijd afwachten hoe men uit de kleedkamer komt (en daar bedoel ik mee, zijn zij direct scherp of moet dat even bezinken. En zo zat ik met een dubbel gevoel langs de lijn. Ik schrok toen ook dat het eerste doelpunt na rust door de tegenstander gescoord werd. Maar dat maakte geen indruk. Jochem (stip) en Bente (vrije bal, die koel en zakelijk door haar werd benut) brachten het verschil op 7. Maar toch was ik niet zeker, en dat klinkt raar want 2 speelde echt heel goed, met veel druk en een hoog baltempo. Ja goed de tegenstander scoorde de 15-9, maar het antwoord volgde direct met een door Jochem benutte stip. Daarna veerde Frits op en riep “lekker collectief verdedigen hoor”en dat maakte indruk bij het publiek (Ha, ha). Maar goed 2 bleef het publiek dat in grote getale aanwezig was vermaken. En als het loopt lukt ook alles, want een schot van Jochem, kwam boven op de korf, danste even en viel binnen. Direct daarna de 18-9 van Harm (schot). En na zijn doelpunt kwam Thijn erin voor hem. Ondertussen was het 18-10 geworden. Er veranderde niet veel en de strijdlust bleef, want nu was het Irene (schot) die scoorde. Toen volgden de volgende wissels en kwamen Mark en Albert-Jan (voor Jerry en Jochem) erin, en het was Albert-Jan (schot) die de 20-10 scoorde. Noviomagum dacht ja hallo wij zijn er ook nog en het werd 20-11. Wederom een hard werkend met plezier spelend 2de gezien, en het is dat ik het 5de coach, en daardoor de wedstrijden van 2 niet altijd kan zien, anders wist ik het wel. Ik en met mij de vele toeschouwers, willen 2 bedanken voor het vermaken van ons als publiek en zeker in de zaal verwacht ik nog meer hogeschool korfbal van jullie (dat is geen druk hoor), want het is een genot om jullie aan het werk te zien. En daar had ik deze vrije zaterdagmiddag graag voor jullie over.