2020: Victum 40 Jaar!
2020:Victum 40 jaar!
2020: Victum 40 Jaar!

Opening verbouwde kantine en toernooi gezien door de ogen van een passant

Vandaag beloofde een mooie start van het weekend, want de verbouwde kantine zou geopend worden, ik mocht dit ban nabij meewerken, omdat ik een week lang bezig ben met het opzetten van het Victum archief (hier ben ik nog niet klaar mee, hoor, want ook mijn persoonlijk archief wordt hierin verwerkt. Dus heb jij zelf nog iets laat het mij weten). Maar goed mij was gevraagd of ik een beginnend scheidsrechter wilde begeleiden (dat werden er uiteindelijk wat meer, maar ach dat doe ik graag). Het weer was behoorlijk kil, en zoals gebruikelijk kwam ik wat oud leden tegen (die elders spelen) en dan gaat de dag snel. Even bijkomen en een hapje eten en hoppa op naar de volgende klus. Maar voordat ik daaraan begon, zag ik dat in de kantine het gezellig druk was, en iedereen genoot van het samen zijn en het weer bezig zijn moet korfbal. Er hangt nog niet veel aan de muur, maar ik heb Fabian gevraagd of ik hem daarbij mocht helpen, want ik heb wel een aantal ideetjes (wanneer heb ik die niet, ha, ha), met het oog voor onze uitstraling als andere verenigingen bij ons op bezoek komen.

Daarna mij opladen voor mijn stokpaardje, het vijfde natuurlijk. Na vorige week mochten wij vandaag tweemaal aan de bak. De eerste wedstrijd was voor mij een beetje bijzonder, omdat de tegenstander Meervogels uit Zoetermeer was (ik heb weleens verteld, dat ik zelf vijf jaar bij de concurrent Phoenix heb gespeeld, en dat waren heftige wedstrijden). Het was een spannende wedstrijd, waarin wij begonnen met Tessa, Marlijn, Pascal, Jeffrey (aanval), Emma, Andien, Aetze en Sam (verdediging), met op de bank Sandra en Tobias, Het was een spannende wedstrijd, die werd in ons voordeel werd beslist met een 4-3 overwinning mede door doelpunten Jeffrey (schot en strafworp), Andien en Pascal (schot).  Ik kon helaas niet nagenieten, want ik mocht direct een wedstrijd gaan fluiten (het houd je wel fit). Daarna even rondlopen en genieten van de gezelligheid, het mooie weer en de vreugde en opgewektheid van iedereen, en dan besef ik ook dat als ik onze leden daartussen zie bezig zijn, wij een unieke en gezellige vereniging hebben, en dat merk ik zelf ook, als ik met verschillende leden even bijpraat.

Daarna even bijkomen (een half uur), en toen mocht ik weer gaan fluiten, met direct daarna de tweede wedstrijd van het vijfde, nu was de tegenstander Tiel ’72 5, en wij begonnen nu met Tessa, Marlijn, Jeffrey, Pascal (aanval), Emma, Jiska, Aetze en Tobias (verdediging) en op de bank hadden wij Ymke en Sam. Vanaf het begin bleken wij veel sterker, maar waren erg slordig in de afwerking, dat het uiteindelijk 6-1 werd is een wonder, voor de analisten onder jullie hierbij de doelpuntenmakers. Jeffrey (doorloop), Tessa, Sam en Marlijn (allen met een schot), gevolgd door een magistrale dieptebal van Jeffrey die Marlijn magistraal afmaakte. Uiteindelijke maakte Aetze met een schot de laatste treffer. En dan denken jullie als volgers van het vijfde, waar is Fabian, si er iets aan de hand met hem? Nu ook voor mijn lezers buiten Victum (ja ik hoor ook dat mijn verslagen bij andere verenigingen worden gelezen). Nee alles is goed met hem, maar hij was druk bezig met de kantine verbouwing, en wilde dat alles goed ging, ook vandaag. Maar wees gerust, hij is er nu weer bij, heeft hij mij verzekerd. Daarna even lekker douchen en bijkomen.

Helaas miste ik daardoor wel de wedstrijden van onze selectie, maar die kan ik komend seizoen (gezien het schema van het vijfde, nog vaak zien). Ja dan zie ik jullie denken, ben je niet iets vergeten? Nee hoor, ik sprak vandaag Erwin (mede coach van het eerste), en gaf aan dat ik nog een quote van de trainers van het eerste en tweede zou krijgen voor het nieuwe seizoen, nu dat horen jullie zeker nog van mij. Of zoals men zegt “daar zit ik bovenop”. Ik wil toch ook nog even benadrukken dat wij een superleuke selectie hebben (dus ga kijken als zij spelen, daar kan je ook nog veel van leren). En ik zie er dan ook naar uit om het aan het werk te zien, en niet te kritisch hoef te zijn (ha, ha). Maar goed na even te zijn bijgekomen weer terug voor de afsluitende barbecue, en wat was het weer gezellig met iedereen bij te kunnen kletsen over van alles en nog wat.

Ik wens jullie samen met het vijfde, een sportief en gezond en gezellig seizoen toe, ook voor mij lezers buiten Victum.  En wat belangrijk is geniet met volle teugen, als je moet trainen spelen of gewoon gezellig op ons veld ben.

Lees hier meer nieuws