Sterker zesde geeft in topper tegen MIA 10, de zege in de laatste seconden weg

Gisterenavond op de ALV stond ik met Angelique te praten en die zou het leuk vinden als ik weer eens bij het zesde zou komen kijken, een team waar je niet veel over hoort en waar ook niet zoveel over geschreven wordt. Ik zwichtte dus, aangezien een vijfde pas om 18.15 uur moest spelen in Huizen. Dus ik na een ochtendje lekker thuis te hebben ontspannen. En een tweetal afleveringen van de serie “The Outlander seizoen5” te hebben bekeken, trok richting het veld. Daar aangekomen ging ik zoals wel vaker strategisch zitten voor de kraker tussen het zesde en MIA, beide teams waren nog ongeslagen, dus het beloofde een leuke wedstrijd te worden. Wij begonnen met Rianne, Mariëlle, Ido, Matthijs (aanval), Mirjam, Amber, Jeroen en Tim (verdediging). De wedstrijd begon met een mooi en lekker zonnetje, en het was MIA wat de score opende. Maar Rianne (schot) bracht de beide teams in evenwicht. MIA wilde daarna direct doorpakken, maar wij namen het initiatief. En door doelpunten van Tim (wegtrekbal), Jeroen (doorloop) en Rianne (schot) werd het 4-1, en dat was best verrassend aangezien beide teams hun wedstrijden makkelijk hadden gewonnen. Echter Victum werd slordig en daar maakte MIA goed gebruik van en zo werd het 4-3. Daarna kwamen Angelique (voor Rianne), Femke (voor Mirjam) en Erik (voor Matthijs) erin. Dit alles gebeurde geruisloos en Jeroen (schot) scoorde dan ook mooi de 5-3, maar het werd bij ons slordiger en ook omdat er niet goed afgerond werd stonden wij bij rust in plaats van voor met 5-6 achter.

De tweede helft begon voorspoedig en het was Mirjam (schot) die de stand gelijktrok.  Maar het antwoord van MIA was zakelijk en hard, en zo stond het ineens 6-9.  Dan denk je MIA gaat het afmaken, maar daar vergist u zich in, de leus bij Victum is altijd blijven gaan met het hoofd en de borst vooruit. Dat werd dan ook beloont, want door doelpunten van Femke, Erik en Ido (allen met een schot) werd het 9-9. Mia reageerde direct en nam weer de voorsprong. In deze periode werkten beide teams hard, en vochten voor de winst. MIA scoorde de 9-10, maar Tim (stip) trok de stand weer gelijk. Het antwoord volgde direct in een spannende slotfase, want na 10-11 waren het Angelique en Mirjam (beide met een schot) die leken te zorgen dat de winst in Houten zou blijven. Maar met nog vier minuten te spelen, werd en aanvallend vier keer de bal onnodig verspeeld, en was het in de slotseconde MIA dat alsnog een punt uit het vuur sleepte. Totaal onnodig, maar het blijft sport, ik hoop dat jullie hiervan geleerd hebben. Maar ik moet toegeven, ik vond het samen met veel toeschouwers een leuke wedstrijd en heb genoten van jullie enthousiasme. Ga zo door en als jullie naar Amersfoort gaan, neem dan revanche, en neem de punten mee naar Houten.

Lees hier meer nieuws