Tweede klopt angst tegenstander Dindoa 3 nipt, in rommelig duel

Donderdag na mijn training zag ik dat het tweede moest spelen, en dat ik deze wedstrijd kon gaan zien.  Duels tussen Victum en Dindoa zijn altijd spannend en er werd nog wel eens verloren. Maar goed, nieuw seizoen, en nieuwe gezichten. Ik sprak kort voor de wedstrijd de twee debutanten (daarmee bedoel ik hun thuis debuut) Thomas en Iris, beide hadden er net als het hele team zin in, en wilden laten zien aan het soms kritische publiek wat zij konden. Ik had hun natuurlijk op de trainingen al aan het werk gezien, dus ging ik lekker strategisch zitten om zo goed overzicht te hebben. Wij begonnen met Irene, Laura, Mark, Noël (aanval), Iris, Dominique, Micha en Jerry (verdediging). De scheids kwam ook nog even naar mij toe en die vertelde dat hij vanmorgen van 08.00 tot 12.00 uur in het UMC gewerkt had en dat hij uit Groesbeek kwam. Maar goed dat zijn feitjes, wat telt en wat jullie interesseert is het verslag, nu ga er maar goed voor zitten. De wedstrijd was net begonnen toen na een schot van Noël, Mark (klein kansje) slim onder de korf de score opende. Dit was het begin voor een spannende en rommelige wedstrijd. Dindoa herstelde zich snel en draaide de wedstrijd om in een 1-2 score. Wij namen daarna het initiatief en na een scrimmage scoorde Micha (schot) de gelijkmaker. Na de gelijkmaker zette wij door en was het Mark die met een schot en een slim uitgelokte stip de stand naar 4-2 bracht. Het antwoord volgde direct (4-3). Maar het was Jerry (die uit de draai) de bal door de korf joeg. Daarna moest Dominique eruit (zij werd niet lekker) en kwam Rianne erin. Even was er verwarring bij ons, en scoorde Dindoa de 5-4. Maar het herstel volgde direct, want Irene (schot) scoorde de 6-4, gevolgd door de 7-4 van Jerry (doorloop). Dindoa scoorde mee, toen de laatste minuut aanbrak. Noël benutte een stip, en zo leek de ruststand met drie punten voorsprong bereikt te gaan worden, maar in het slotsignaal scoorde Dindoa de 8-6.

De tweede helft begon niet goed voor ns want Dindoa kwam weer op een punt, maar toen was het van een behoorlijke afstand Rianne die de 9-7 scoorde, maar ook nu weer bleef Dindoa in het spoor. Toen vonden wij het welletjes en gingen jagen, en ja hoor door doelpunten van Laura, Iris en Rianne (allen met een schot) liepen wij uit naar 12-8 en leek de wedstrijd gespeeld. Dominique kwam erin voor Rianne, en bijna direct daarna scoorde Irene (schot) de13-8, en leek de buit binnen. Maar het leek wel of wij verkrampten, het spel werd slordig en Dindoa ging er weer in geloven en kwam op 13-10. Jerry (doorloop) scoorde de 14-10. Maar het bleef rommelig en nerveus van onze kant, en Dindoa maakte daar gebruik van en kwam terug tot 14-13.  De slotfase was hectisch en rommelig aan beide kanten en uit het slotoffensief van Dindoa leek het er eerder op dat de gelijkmaker zou vallen dan dat wij zouden uitlopen. Maar goed het herstel was er en door goed te verdedigen hielden wij stand en sleepten de verdiende overwinning binnen. En zoals het hoort kreeg het in grote getale aanwezige publiek een welverdiend applaus van dit jongen en leuke team, wat nog wel want dingen moet leren, maar daar heb je de trainer voor. Ik heb mij na de wedstrijd nog even voorgesteld, en hem succes gewent. Ik ben trots op jullie hoor, ik heb veel van jullie van kleins af aan gezien, en als ik jullie nu zie, toppie hoor ga zo door, dan wordt het een super seizoen. Iris heb ik haar debuut zien maken, Thomas helaas nog niet maar dat komt nog wel, hij viel wel in bij het eerste en dat is toch eigenlijk ook een thuis debuut. Degene die er niet waren, kom toch eens kijken, want het is een genot om ze te zien spelen.

Lees hier meer nieuws