2020: Victum 40 Jaar!
2020:Victum 40 jaar!
2020: Victum 40 Jaar!

Tweede start competitie met verrassende winst op het lastige DVO/Accountor 4

Eindelijk was het zover voor de senioren, na vele oefenwedstrijden, mocht er eindelijk weer om de prijzen gespeeld gaan worden. Ik was al vroeg op het complex omdat mijn team (het vijfde, maar dat weten jullie nu wel), vroeg moest spelen, maar dat is een ander verslag. Ik had jullie verteld dat ik nog quotes moest krijgen van de inmiddels 4 trainers van de selectie (blijkt moeilijk te zijn, ha, ha). Maar ik zag al vroeg een slachtoffer Eric Geijtenbeek, gaf mij in korte bewoording weer, zoals hij het zag (cryptisch maar tof), en ik mocht zelf mijn interpretatie (voor mijn jonge lezers, dat betekent hoe ik daarover denk) daarop loslaten. Om het in mijn woorden om te zetten, gaf hij aan dat het om plezier te hebben met elkaar, maar ook de drive om te presteren, iets wat ik ook al vaak aan geef, in mijn verslagen. Want hoe je het ook keert en draait het blijft een teamsport, en je doet dit met zijn allen. Het is net als een machine, doet een radertje het niet dan heb je een probleem. Maar goed, ik moet nu alleen nog Dennis een antwoord ontfutselen, maar dat komt nog wel en dat lezen jullie in het volgende verslag.

Maar vandaag de altijd lastige wedstrijd tegen DVO, die de laatste jaren, vaak verloren werd. Er werd dan ook, van mijn kant zeker, met spanning naar gekeken, men had voor mij een stoel gereserveerd, met daarop een bordje PERS, ik ging na terugkomst direct daar lekker zitten, en bekeek de voorbereiding van beide teams, ik was ook zeer benieuwd hoe ons jonge tweede met een mix van oudere jongeren (daar bedoel ik mee de ervaren spelers), zich zou houden. Inmiddels was er ook al een aardige toestroom van toeschouwers. Wij begonnen met Rianne, Sascha, Micha, Jens (aanval), Lieke, Nathanja, Jerry en Mark (verdediging). Het begin was nerveus, en dat was te merken aan de afronding, want het werd snel 0-2, daarna volgde een kwartier van kansen over en weer, maar beide verdedigingen stonden als een blok, maar de spanning was er wel. Na vijftien minuten werd er tweemaal snel achter elkaar door DVO gescoord, en werd het 0-4.  Even leek het of wij zouden knakken onder het geweld van DVO, maar het publiek bleef achter het tweede staan, en zoals je weet geeft dat altijd een boost.  Eerst was het Sasha, die mooi een vrije bal afrondde. De ban was gebroken, en wij zetten DVO onder druk, en ja hoor door doelpunten van Jerry (schot), Mark (wegtrekbal) wederom Sasha (doorloop) en Rianne (schot) werd het 5-5. DVO was verbijsterd, en probeerde zich op te richten, maar de 6-5 van Mark was een beauty. Na een mooi opgezette aanval kreeg hij de bal achter de korf, zijn tegenstander liep vol op hem in, maar Mark hield zich in en de heer vloog voorbij terwijl hij hem onderhands erin legde. Bij DVO raapten zij hun moed bij elkaar, en zij scoorden de 6-6. Maar vlak voor rust was het Micha (schot) die de 7-6 scoorde.

De tweede helft beloofde veel vuurwerk, want DVO had de rust bereikt met maar 1 punt achterstand, zij scoorden dan ook direct de 7-7. DVO had geleerd van de terugval uit de eerste helft, en dat merkte je ook aan de wedstrijd, er was veel strijd, Jerry (schot) scoorde, maar ook nu weer direct een antwoord. De druk van beide teams was hoog, en nadat Sasha (schot) scoorde, ook nu weer direct een antwoord. Het om en om scoren in deze periode was tekenend voor de wedstrijd, want na de 9-9, bleef het om en om scoren doorgaan (Rianne met een schot), en zo werd het 10-10. De slotfase begon, en beide teams gingen vol voor de winst. Maar door twee doelpunten van Sasha (beide met een schot), werd het verschil twee in ons voordeel, en leken wij de wedstrijd op slot te gaan gooien. Maar ineens was daar de 12-11, gelukkig scoorde Nathanja (schot) direct de 13-11, maar ook nu weer kwam het antwoord. Daarna kwam Tanja voor Lieke, maar DVO stelde zich direct daarop in, en de gelijkmaker leek dichterbij dan de 14-12, maar toch viel deze en het was Tanja (schot) die hem maakte. De strijd bleef doorgaan en ook voor het publiek was dit een wedstrijd met veel spanning en plezier aan beide kanten, en hoewel DVO de 14-13 scoorde, en er nog in geloofde een punt uit het vuur te slepen, was het Nathanja (schot) die voor de ontlading zorgde bij zowel het team als het publiek en de 15-13 scoorde. Daar bleef het uiteindelijk bij. Al met al een zeer leuke wedstrijd met veel strijd en plezier aan beide kanten, wat ik vanuit mijn oogpunt goed kon zien, en dat was ook in dug-out van DVO te zien. De kop is eraf voor dit jonge team, en ik blijf jullie (als het mogelijk is) volgen, want wat heb ik en het vele publiek zich vermaakt. Ook als ik jullie zie trainen (zie jullie natuurlijk alleen op de donderdag als ik bij het vijfde ben), spat het plezier ervan af, blijf zo doorgaan, en mij advies aan mijn lezers, als jij er niet bij was, vandaag, kom een volgende keer wel kijken, want je kunt er veel van leren.

Lees hier meer nieuws