Tweede wint verdiend van ODIK 2 na moeizame eerste helft

Home - Wedstrijdverslagen - Tweede wint verdiend van ODIK 2 na moeizame eerste helft

Ook het tweede speelde weer thuis, en ik had al aangegeven bij Bas, dat ik de ze week niet wilde fluiten, omdat ik het tweede en eerste wilde zien. Vooraf had ik een kort gesprek met Dennis (de enige coach die ik nog niet gesproken had, en ik had jullie belooft dat ik dat nog zou doen). Het was een gezellig en serieus gesprek, en wat ik met jullie wil delen is, dat hij het naar zijn zin heeft, en dat hij het tweede een jong en dynamisch team vindt, die bij tegenslag ook nog veerkrachtig is. Wij hadden het over nog wat andere zaken, maar die breng ik als schrijver, natuurlijk niet naar buiten. Maar goed ODIK had nog geen punten, maar dat zegt niet zoveel, want onderschatting nekt je zo. Wij begonnen met Lieke, Rianne, Jens, Jerry (aanval), Thessa, Laura, Micha en Mark (verdediging), en het leek of wij direct de score zouden openen, dat gebeurde niet, en na de 0-1, leek het eerder 0-2 te worden dan 1-1, maar het doelpunt viel toch aan onze kant, en het was Rianne die slim een klein kansje goed afmaakte. ODIK gaf niet op en kwam op 1-2, en was ook beter, maar het doelpunt viel aan onze kant, en nu was het Laura (schot) die de 2-2 scoorde. Rianne draaide de wedstrijd met een schot naar onze kant toe, maar ODIK sloeg keihard terug en zo werd het 3-5. Wij gaven niet op en probeerden van alles, en dat werd deels beloont, want het was Lieke (schot) die scoorde. In deze periode waren beide teams aan elkaar gewaagd, en dat bleef uit het scoreverloop, (Laura met een vrijebal en Lieke, met twee schoten, waarvan de tweede een beauty was, want deze scoorde zij vanuit de draai) want toen de kruitdampen waren opgetrokken stond het 7-7. En dus konden beide teams opnieuw beginnen.  Ook nu bleven beide teams om en om scoren, want na de 8-7 van Micha (schot) en de 8-8, was het Jerry die een vrije bal mooi afmaakte. Maar ODIK had het laatste woord, en zo was het bij rust 9-9.

De tweede helft moesten beide teams opnieuw beginnen, en het was ODIK dat het beste uit de rust kwam, en direct afstand nam (9-11).  Maar zoals ik aan het begin aangaf, toont het tweede veerkracht, en herpakte men zich snel, en door doelpunten van Lieke en Rianne (beide met een schot) werd het weer gelijk. Daarna zag je de wedstrijd kantelen in het voordeel van het tweede, en door doelpunten van Micha (strafworp), Thessa (schot), Jens (klein kansje), Lieke en Laura (beide met een schot) werd het 16-11. Even zag je het bij ons inzakken, en dat pakte ODIK slim op, en zo werd het 16-12, maar Lieke (schot) maakte aan alle illusies een eind en gooide de wedstrijd op slot. En zo boekte het tweede zijn vierde zege op rij. Een heel goed resultaat, en omdat ik ze zie groeien, was ik wederom onder de indruk van hun spel. Het was alleen jammer dat er zo weinig toeschouwers waren, om dit te kunnen zien. Ik blijf het zeggen, als jij niets te doen hebt, kom eens kijken naar dit jonge dynamische team, en dan kun je niet alleen genieten van hun spel, maar ook nog veel leren.

Lees hier meer nieuws