2020: Victum 40 Jaar!
2020:Victum 40 jaar!
2020: Victum 40 Jaar!

Verjongde B1 gaat strijdend ten onder tegen Animo B1

Nadat ik had begeleid, zag ik dat de B1 moest spelen, en ook zij zitten nog in een opstartfase, waarin er nog spelers moeten afvallen. Ook voor de beide coaches (Mark en Danny), die ik kort voor de wedstrijd sprak was dit een spannend moment. Wij begonnen met Evy, Anne, Wiebe, Yannick (aanval), Maud, Leana, Simon en Stan (verdediging), en namen het initiatief, maar omdat er pas sinds kort getraind wordt, is het voor de spelers nog wennen aan elkaar, terwijl tegenstander Animo toch iets verder was (wat ik van de coaches begreep). Het bleek ook wel, het was snel 0-4. Daarna kwamen wij na goede aanwijzingen een beetje in ons spel, en het was Evy (schot) die de 1-4 scoorde. Daarna kwam Joel voor Stan, en bleven wij jagen, helaas was het Animo dat de ruststand op 1-5 bepaalde.

De 2de helft, begon met een paar wissels (Mirthe voor Evy, Lianne voor Anne en Ilse voor Leana), je zag dat er weer even gezocht moest worden naar elkaar, en daar profiteerde Animo goed van, men liep dan ook uit naar 1-6. De wedstrijd leek dan ook gespeeld, zeker omdat Animo een overwicht had opgebouwd. Maar zelfs ik vergis mij soms (het leuke was dat ik Mark en Danny allebei aangaven dat er nog kansen waren), en ja hoor Ilse (schot), Yannick (klein kansje) en Mirthe (schot) brachten de stand op 4-6. En de spanning was terug. De slotfase brak aan, en wij kregen een stip, helaas ging die mis, daarna 2 mooie doorlopen, maar ook die wilden er niet in, en ja dan gebeurt het. In de slotminuut viel het doelpunt aan de andere kant, waardoor de wedstrijd verloren ging. Maar ik moet eerlijk zeggen, jullie hebben er wel voor geknokt, en zeker omdat dit een competitie is om te wennen aan het nieuwe seizoen. Zie ik dat jullie het ver kunnen brengen (misschien zelfs een kampioenschap), maar dan wel door goed luisteren en scherp te trainen onder jullie trainers Mark en Danny.