Victum 1 begint zaalseizoen met ruime overwinning op DOS-WK

Na een doelpuntrijke namiddag met klinkende overwinningen voor zowel de A1 (26-21 tegen Dindoa A1) als Senioren 2 (24-11 tegen de reserves va DOS-WK) ging ook voor het vlaggenschip van Victum het zaalseizoen van start. Victum komt hierin uit in de tweede klasse en zal vechten voor het kampioenschap om zo na twee jaar terugkeer in de eerste klasse af te dwingen. Dit is zeker mogelijk, maar het vereist wel dat elke wedstrijd hardgemaakt wordt. Ook voorafgaand aan het duel met DOS-WK 1, een nog onbekende tegenstander, werd dit benadrukt. Het was de thuisploeg er dan ook alles aan gelegen om goed uit de startblokken te komen en snel een grote voorsprong te pakken.

Nadat de spelers met de D2 als team van de week aan het publiek waren voorgesteld, werd het startsignaal gegeven door scheidsrechter Rutger Kuus. Al snel bleek dat Victum het betere van het spel had, maar dit werd nog niet direct uitgedrukt in doelpunten. DOS-WK reageerde op het dynamische spel van Victum door te vertragen en in te zakken. Gelukkig wist Victum ook de aanvallen van DOS te ontregelen, waardoor er veel ballen over de zijlijnen verdwenen. In de loop van de eerste helft werd er toch een gat geslagen en liep Victum zelfs uit naar 12-5. Helaas volgde hierop een mindere fase, waarin het zowel aan geduld als aan concentratie ontbrak en kon DOS-WK terugkomen tot 12-10.

Er was een time-out nodig van coach Bart Drost om het team wakker te schudden. Ook in de rust werd nog eens benadrukt dat de comeback van de ploeg uit Enschede aan eigen slordigheid te wijten was. De coaching bleek effectief; hoewel het eerste kwartier na rust nog moeizaam was, kwam de overwinning niet in gevaar. Zo nu en dan met mooi combinatiespel werd een eindstand 28-19 bereikt.

Al met al een goede start voor Victum 1. Positief was ook dat de ploeg over alle schijven gevaarlijk was en tot scoren kwam. Het is echter belangrijk voor de rest van het seizoen om geen genoegen te nemen met een ruime voorsprong en te alle tijden te blijven zoeken naar de beste kansen. Ook volgende week zal dit essentieel zijn, als Victum 1 aantreedt tegen Kesteren 1. Een ploeg die haar eerste wedstrijd verloor van Animo 1 en een tegenstander die ook Victum zou moeten kunnen verslaan!

Zaterdag 1 december, 18.50 uur:
Kesteren 1 – Victum 1 (De Leede, Kesteren)