Victum 1 maakt het verschil in het eerste kwart en wint ook van Devinco (23-16)

Afgelopen zaterdag zette Victum 1 haar zegereeks voort tegen Devinco uit Deventer. Achteraf vatte een speelster van Victum het wedstrijdbeeld samen met: “De eerste helft van de eerste helft waren wij gewoon heel erg goed, daarna werden wij wat minder en zij werden wat beter vond ik, maar de tweede helft van de tweede helft pakten we het weer goed op”. Een treffende samenvatting die niet zou misstaan in een spelersinterview met de absolute voetbaltop. Maar, voor de trouwe lezer volgt hier een wat uitgebreider verslag van de avond.

Devinco was een nog onbekende tegenstander voor Victum, maar videobeelden lieten voorafgaand aan de wedstrijd al zien dat het een strijdlustige ploeg is die de duels niet schuwt en vooral scoort uit slimme wegtrekballen. Coach Bart Drost hamerde er dan ook op dat het van groot belang was de ploeg uit Deventer nooit het gevoel te geven dat zij aanspraak konden maken op de overwinning en zijn letterlijke instructie was dan ook: “Zorg dat je zo snel mogelijk een groot gat slaat”.

De spelers hadden hier blijkbaar goed naar geluisterd, want binnen een kwartier stond er via 8-0 een prachtige 10-2 voorsprong op het scorebord. Devinco had in deze eerste fase werkelijk niets in te brengen tegen een superscherp Victum. Bij Victum hadden op dat moment ook al 6 spelers de korf gevonden, tekenend voor het gevaar dat van alle kanten kwam. Helaas kwam in het vervolg van de eerste helft Devinco langzaam wat beter in de wedstrijd, terwijl Victum juist net de scherpte van het eerste kwartier leek te missen. Er werd ook nog maar twee keer gescoord. Toch ging men de rust in met een comfortabele voorsprong: 12-4.

In de tweede helft zette dit beeld zich in eerste instantie voort. Victum kon net niet de druk zetten die het moest zetten en Devinco ging steeds beter schieten. Na tien minuten had Victum de korf maar 3 keer gevonden terwijl de ploeg uit Deventer 6 keer scoorde en terug kwam tot 15-10. Om de wedstrijd te kantelen werd er aan Houtense zijde gewisseld en wat veranderd in de vaksamenstelling. Dat bleek te werken. Het laatste kwartier van de wedstrijd was duidelijk weer voor Victum, al werd het nooit zo goed als de eerste 10 minuten. Na zestig minuten stond er een toch nog riante overwinning van 23-16 op het bord.

Uiteindelijk kwam Victum nooit écht in de problemen, maar maakte de ploeg het wel onnodig spannend. Misschien moet coach Bart Drost voortaan niet alleen aansturen op een scherpe start, maar ook op een scherp vervolg?! Volgende week zal Victum er ook weer moeten staan. In Vaassen wordt er gespeeld tegen een andere club met een paars hart: Regio ’72. Die ploeg staat momenteel onderaan in klasse 2D, maar verliest alle wedstrijden maar met een minimaal verschil en zal dus ook voor Victum een geduchte tegenstander zijn!