Victum 1 maakt perfecte reeks compleet met overwinning op Regio ‘72

Tegen hekkensluiter Regio ’71 kon het team van Bart Drost nog eenmaal aan het thuispubliek laten zien wat het in huis heeft. Voor Victum stond er niets meer op het spel behalve de ongeslagen status, voor de tegenstander uit Vaassen was er bij winst nog een kans op handhaving in de tweede klasse. De Vaassenaren zetten dan ook alles op alles om te stunten tegen de kampioen; Victum liet het echter nooit zo ver komen en won vrij gemakkelijk met 23-16.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er aandacht voor alle zaalkampioenen en werden traditiegetrouw de supporters bedankt voor hun steun. Victum schoot vervolgens uit de startblokken. Niels – die uit zou blinken met 9 doelpunten – promoveerde meteen zijn eerste schot tot een doelpunt en de thuisploeg liep snel uit naar een 3-0 voorsprong. Regio ’72 werd wakker geschud en wist het verschil een tijdje op drie doelpunten te houden. Tegen een versnelling aan Houtense zijde was de ploeg echter niet opgewassen. Via 8-5 werd er gerust met een comfortabele 14-8 voorsprong.

Regio ’72 gooide de handdoek nog niet in de ring en begon sterk aan de tweede helft. Met drie doelpunten op rij was het verschil ineens weer teruggebracht naar drie doelpunten (14-11). Dit keer was het Victum dat wakker geschud moest worden. Met opnieuw een tussensprint – scorend over verschillende schijven – werd de voorsprong weer verruimd naar 7 doelpunten. Die voorsprong gaf het team niet meer uit handen, waardoor een eindstand van 23-16 bereikt werd.

Voor Victum was deze wedstrijd een goede afsluiting van een mooi zaalseizoen, al had er wellicht wel meer gescoord moeten worden. Er volgde dan ook een gezellige toast in de kantine met prosecco en pizza (met dank aan Domino’s Pizza Houten!). Voor Regio ’72 betekende deze nederlaag definitief degradatie naar de derde klasse. Dat is zonde, want de ploeg uit Vaassen heeft zonder meer voldoende kwaliteit om in de tweede klasse te spelen.

Victum heeft dit zaalseizoen laten zien een maatje te groot te zijn voor de tweede klasse, maar zal op het veld, waar de ploeg in de 1e klasse uitkomt, nog moeten vechten voor lijfsbehoud. De eerste wedstrijd is meteen cruciaal. Er zal gespeeld worden tegen Telstar uit Hoevelaken, een ploeg die in de zaal weliswaar degradeerde, maar er op het veld beter voor staat. Victum zal er dus alles aan willen doen om de punten in Houten te houden. Daarbij kan de steun van het publiek wederom goed gebruiken!

Zaterdag 20 april 2019
14.00 uur: Victum 2- Telstar 2