Victum 1 ongeslagen kampioen!

Door een overtuigende overwinning op naaste concurrent KVZ is Victum 1 gisteren ongeslagen kampioen geworden. Met nog drie wedstrijden te spelen en zeven punten voorsprong op Kesteren, de nummer 2, mogen we gerust zeggen dat Victum een maatje te groot was voor de ander ploegen in de poule.

Gesteund door een groot aantal supporters wist Victum in een zenuwslopende tweede helft een 14-19 overwinning uit het vuur te slepen. Dat het spannend was, is aan de uitslag niet te zien. De spanning zat hem dan ook niet zozeer in de stand, als wel in de vraag of Victum na een uitstekende eerste helft (de ruststand was 5-13) KVZ nog de kans zou geven terug te komen in de wedstrijd. Toen KVZ koud uit de kleedkamer twee keer scoorde sloop er toch wat spanning in de ploeg. Verdwenen was het soepele combinatiespel. KVZ kwam zelfs terug tot drie doelpunten verschil maar met wat goede wissels en een time-out stelde Bart orde op zaken. Met het laatste doelpunt van de wedstrijd bracht Irwan het verschil weer op vijf punten en toen was de ban gebroken. Irwan introduceerde trouwens een nieuwigheidje in deze wedstrijd: de korfbalsliding: een sprint in de richting van de tegenstander die de bal wat laag krijgt aangespeeld. Op het laatste ga je door de knieën en kom je glijdend voor je tegenstander, half vallend bemachtig je de bal, of tik je deze naar een medespeler.

Victum stak er met kop en schouders bovenuit in de tweede klasse met een brede, jonge selectie.  Er kwamen gisteren liefst vier eerstejaars senioren binnen de lijnen. Romée, en Rianne, die dit jaar hun doorbraak beleefden en Tijm en Jochem, die er staan als desnoods aan de man komt. Daarbij hoort natuurlijk ook Niels, weliswaar tweedejaars, maar nog altijd jong. En in geval van nood kan het team altijd ook nog terugvallen op de routine van de wat oudere spelers (Tanja, Robin en Nathanja, Wouter en Irwan en natuurlijk ook Harm, die vandaag als invaller de nodige rust bracht terwijl  Tijm in deze wedstrijd moeiteloos de plaats in nam van de geblesseerde Jelle).  Een goed, brede en jonge selectie dus, waar ook de nu niet genoemde spelers van twee en hun coach zeker bij horen. Jullie hebben het met z’n allen gedaan door altijd als één groep op te treden.

Een zeer verdiend kampioenschap voor coach Bart en zijn team. Er is een goede basis gelegd voor de doorstart in de 1ste klasse op het veld. Daar moeten nog wel wat puntjes gehaald worden om de plek in de eerste  klasse veilig te stellen. Maar NU eerst en vooral feest!. En volgend jaar spelen we weer met de schotklok. Goed dat we die niet verkocht hebben …..

Bert van Veldhuizen