Victum 1 pakt koppositie na winst op Animo (15-21)

Afgelopen weekend stond voor Victum de derde competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander Animo had tot nu toe enkel punten weten te bemachtigen tegen Kesteren, maar aangezien Victum het vorige week toch lange tijd lastig had tegen Kesteren was de ploeg gewaarschuwd en werd er scherp getraind in aanloop naar deze nieuwe speelronde. In een galmende en kolkende sporthal in Geldermalsen werd het dan ook een duel vol energie, waarin beide ploegen tot het uiterste gingen.

Animo liet vanaf de eerste minuut zien de punten niet cadeau te geven aan de koploper. Er werd gestreden voor elke bal en Victum had in de beginfase dan ook moeite om los te komen. Maar met goede verdedigende controle en steeds geduldiger aanvalsspel werd de kwaliteit van Victum in de loop van de eerste helft steeds beter zichtbaar, waarbij de ploeg liet zien over meerdere schijven gevaarlijk te zijn. Zo liep Victum uit naar een 7-15 ruststand.

In de rust werd benadrukt dat de verdediging de controle moest behouden en dat aanvallend vooral het koppie erbij gehouden moest worden. Het doel was dan ook om de tweede helft de eigen score te verdubbelen en Animo nog minder doelpunten te laten maken. Helaas lukte dat niet. Dit had niet te maken met de strijd die geleverd werd, maar Victum had wel moeite om lange aanvallen te draaien. Ook werd het duel steeds fysieker en waren de belissingen van de scheidsrechter voor de Houtense ploeg op zijn minst onvoorspelbaar te noemen. Uiteindelijk hield de ploeg het hoofd wel koel en bleef het voldoende meescoren om de overwinning veilig te stellen. Eindstand: 15-21.

Na de wedstrijd bleek dat er in de rest van de poule enkele onverwachte uitslagen waren. Zo verloor de directe concurrent voor het kampioenschap KVZ uit Zutphen in de lokale derby van Devinco. Victum voert nu dus de ranglijst aan met 6 punten uit drie wedstrijden. De verwachting is dan ook dat de Zutphense ploeg volgende week extra gemotiveerd naar Houten komt voor de krachtmeting met Victum 1. Op het veld won Victum nipt. Het belooft nu wederom een superspannende wedstrijd te worden, waarin Victum het gat kan vergroten naar vier punten.

Victum speelt thuis, en hoopt op een groot publiek om hen naar de overwinning te schreeuwen!

Zaterdag 15 december

16.45 uur: Victum A1 – Telstar A1