Victum 1 sluit eerste helft zaalcompetitie af met zakelijke overwinning op Regio ’72 (27-20)

Afgelopen zaterdag stond voor Victum 1 de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Regio ’72 op het programma. Aangezien de thuisploeg eveneens een paars tenue heeft, werd In Vaassen in het zwart gespeeld. Vooraf was duidelijk dat Regio ‘72 – ook al staan zij momenteel op de laatste plek in poule 2D – er zeker niet te makkelijk over de wedstrijd gedacht moest worden. De tegenstander verloor meerdere wedstrijden met slechts één punt verschil en is daarmee gewaagd aan veel van de ploegen in de poule. De thuisploeg bood dan ook goede weerstand, maar kon Victum uiteindelijk niet van de overwinning houden.

De eerste 10 minuten ging de wedstrijd nog gelijk op. Regio ’72 liet zich met name via de heren gelden en Victum was juist nog wat slordig in de aanvalsopzet en passing. Toch wist Victum al een klein gaatje te slaan tot 3-5. In het vervolg van de eerste helft werd de Houtense ploeg steeds sterker en werd er over verschillende schijven gescoord. In de laatste tien minuten voor rust wist Victum zelfs 8 keer te scoren, waarmee een ruststand van 10-17 bereikt werd.

Victum kwam minder scherp uit de rust, terwijl Regio ’72 juist aanzette en terugkwam tot 13-17. Maar het gat dat in de eerste helft geslagen wed, bleek voldoende om de overwinning veilig te stellen. Via korte tussensprintjes werd een eindstand bereikt van 20-27.

Al met al een zakelijke overwinning van Victum, waarmee de eerste helft van de zaalcompetitie met 14 punten uit 7 wedstrijden succesvol werd afgesloten. Daarmee is Victum de absolute titelfavoriet, maar voor iedereen in de poule staat er nog veel op het spel. Victum zal dus elke week scherp moeten zijn om deze goede reeks voort te zetten. Te beginnen in Enschede, waar volgende week de return tegen Dos-WK op het programma staat (aanvangstijd: 20.45 uur).