Victum 1 sluit najaarscompetitie af met twee nipte nederlagen

Nadat Victum 1 de stijgende lijn gevonden leek te hebben en zich met vijf punten in de middenmoot van de 1e klasse nestelde, verzuimde het vlaggenschip zichzelf in de laatste twee wedstrijden te belonen. Zowel tegen Noviomagum als tegen ODIK werd met 1 punt verschil verloren. Met de wetenschap dat Victum in beide wedstrijden circa tien minuten voor tijd nog op voorsprong stond, is dit extra zuur puntenverlies. Maar ook met het oog op de ranglijst brengt Victum zich met deze twee wedstrijden onnodig in de problemen.

In de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie trad Victum aan voor de return tegen ODIK uit Barneveld, het team dat vooralsnog op de tweede plaats stond. Ondanks dat ODIK voorafgaand aan de competitie door iedereen bestempeld was als titelfavoriet, achtte Victum zichzelf op basis van de goede thuiswedstrijd tegen ODIK en de groei die het team sindsdien doormaakte kansen zichzelf zeker niet kansloos. Met een tactisch plan ging de ploeg voor de volle winst.

Helaas pakte dit plan in het begin van de wedstrijd nog niet goed uit en kwam ODIK snel op een 4-0 voorsprong. Aanvallend speelde Victum te ongeduldig en had daardoor moeite om onder de druk van de Barneveldse ploeg uit te komen. Maar de ploeg toonde veerkracht en zette met beter aanvallend spel de achtervolging in. Hierdoor werd de rust bereikt met een minimale achterstand. Ruststand: 9-8.

In de tweede helft zette Victum de goede lijn door en ging het lange tijd gelijk op. Er werd niet sprankelend gespeeld, maar wel effectief. Samen met het Houtense publiek, dat groter was dan het publiek van de thuisploeg, werden de schouders eronder gezet en Victum sloeg dan ook het eerste gaatje van twee punten: 12-14. Toch wist ODIK stand gelijk te trekken. De doelpuntenproductie aan Houtens zijde stokte en in een spannende eindfase nam de thuisploeg de leiding. Invaller Jochem wist nog wat terug te doen, maar helaas kon Victum de korf daarna niet meer vinden. Eindstand: 17-16.

Op het oog geen slechte uitslag tegen de nummer twee in de competitie. Maar bij Victum overheerste het gevoel dat deze wedstrijd over de streep getrokken had moeten worden. Op het moment suprême wist de ploeg het echter niet af te maken en dat is niet de eerste keer in deze veldcompetitie. Victum 1 heeft laten zien van alle ploegen in de competitie te kunnen winnen, maar laat het te vaak na dit te doen. Hierdoor staat de ploeg op een gedeelde zesde plek in klasse 1D. Er is dus werk aan de winkel. In de voorjaarscompetitie zullen alle zeilen bijgezet moeten worden om handhaving in de eerste klasse te bewerkstelligen.

Maar nu gaat het vlaggenschip zich eerst opmaken voor het zaalseizoen. Daarin zal uitgekomen worden in de tweede klasse en is het doel om promotie naar de eerste klasse af te dwingen. De selectie van Victum hoopt op veel publiek, zodat elke tegenstander een beetje bang is om naar Houten te komen!