Victum 1 trekt aan langste eind in fysiek duel

In speelronde vier nam ons vlaggenschip het op tegen KVZ 1 uit Zutphen, een tegenstander die we dit jaar niet alleen op het veld maar ook in de zaal tegen zullen komen. Vooraf had coach Bart Drost de ploeg al gewaarschuwd voor de vechtlust van de zwartgroenen: ze staan misschien nog op nul punten, maar je zult zelf voor elke centimeter moeten werken. Niets bleek minder waar.

Victum begon slap aan de wedstrijd. KVZ startte de wedstrijd juist sterk met veel druk in de verdediging en veel energie in de aanval. Daarmee nam de ploeg uit Zutphen dan ook brutaal de leiding. Tot 3-1 bleef KVZ de overhand houden, daarna – mede door een time-out aan de kant van de Houtense ploeg – kwam Victum langzaamaan beter in de wedstrijd. Het werd een fysieke strijd, waarbij de duels niet geschuwd werden. Hierdoor kwam ook Niels ongelukkig in botsing met zijn heer en moest het veld al voor rust verlaten. Gelukkig was Jelle weer voldoende hersteld om zijn plek op te vullen. Aan het einde van de eerste helft wisten Victum de stand gelijk te trekken en zocht uiteindelijk met 10-10 de kleedkamer op.

In de rust werd nog eens benadrukt dat de afspraken moesten worden nagekomen en dat er gedisciplineerd gespeeld moest worden. De tweede helft bleef lang spannend, maar vooral verdedigend werd er nu slimmer en geduldiger gespeeld en werden er dus minder doelpunten weggegeven. Daardoor ontstond de ruimte om een gaatje te slaan. De duels bleven onverminderd fanatiek, waarbij soms de grenzen opgezocht werden. Gelukkig hield de ploeg het hoofd koel en wist uiteindelijk de overwinning uit het vuur te slepen. Eindstand: 17-21.

Victum 1 heeft nu de laatste twee wedstrijden weten te winnen en staat daarmee met 4 punten uit evenzoveel wedstrijden op de gedeelde vierde plaats in klasse 1D. Het lijkt een spannende poule, waarin nog geen enkel team alle wedstrijden wist te winnen. Volgende week (Zaterdag 6 oktober, 15.30 uur) krijgt Victum 1 de koploper op bezoek: NKC ’51 uit Nijverdal.

Een pittige opgave dus, maar met een tactisch plan zal Victum er alles aan doen om de punten in Houten te houden. Alle support is daarbij heel welkom!