Victum 1 verliest nipt van koploper NKC ’51

Op zaterdag 6 oktober stond voor Victum 1 de krachtmeting met koploper NKC’51 op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de scheidsrechter – die de wedstrijd overigens goed zou leiden – nog in het zonnetje gezet in het kader van de week van de scheidsrechter. Daarna was het zaak voor Victum om vanaf het eerste fluitsignaal scherp en hongerig te zijn. Het moest duidelijk zijn dat NKC de punten niet cadeau zou krijgen.

Victum schoot dan ook uit de startblokken en de eerste aanval werd door Niels meteen omgezet in een doelpunt. Al snel bleek dat NKC niet voor niets op de bovenste plek in de competitie staat. Ze wisten de voorsprong te pareren en namen in de eerste helft de leiding. Daarbij was troef dat NKC veel spelers heeft die makkelijk van afstand kunnen scoren, maar tegelijkertijd ook veel druk naar binnen kunnen zetten. De voorsprong werd echter niet veel groter dan twee punten. Victum had zelfs kansen om op gelijke hoogte te komen, maar benutte deze kansen niet. Op slag van rust wist Robin nog wel het gat van twee punten te verkleinen door van grote afstand raak te schieten. Ruststand: 11-12.

De eerste helft had Victum laten zien dat er mogelijkheden waren en in de rust werd dan ook afgesproken om er nog een stapje bovenop te doen en nog hongeriger het veld weer op te gaan. Met veel energie werd dan ook aan de tweede helft begonnen. Helaas moest Nathanja die ongelukkig terecht kwam het veld verlaten, maar Nina vulde haar plek goed op. Victum bleef doorgaan, schoot goed en speelde echt als één team. NKC raakte daarentegen soms wat gefrustreerd omdat steeds meer aanvallen op niets uitliepen. Tien minuten voor het eindsignaal leek Victum echt de geest te krijgen en werden bij een time-out nog eens de koppen dezelfde kant op gezet; iedereen geloofde dat er iets te halen viel. Ook het omvangrijke publiek probeerde Victum naar de overwinning te schreeuwen. Helaas bleek na 60 minuten dat NKC toch net efficiënter was in de afronding. Eindstand: 21-23.

Deze wedstrijd biedt perspectief. Het laat zien dat Victum op de goede weg is. Zeker na vorige week, toen er te mat werd gespeeld, was de vechtlust die nu tentoongespreid werd een grote verbetering. Ook is duidelijk dat de selectie breed is. Victum 1 heeft al meerdere spelers met een (soms langdurige) blessure moeten vervangen, maar deze plekken worden elke keer weer heel goed opgevuld.

Nu is het zaak de stijgende lijn vast te houden. Volgende week moet Victum 1 op bezoek bij Rigtersbleek in Enschede. Een ploeg die net als Victum op vier punten staat. Het is dus zaak om hier dezelfde inzet te tonen en de punten mee naar Houten te nemen!