Victum 1 wint 1e veldwedstrijd uit bij Trigon

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Victum 1 wint 1e veldwedstrijd uit bij Trigon

Zaterdag was het zover, Victum 1 mocht weer aan de bak op het veld. De voorbereiding was prima met oefenwedstrijden tegen diverse sterke tegenstanders. Na een gezellig trainingskamp, begonnen we met een goed gevoel, vol vertrouwen om de 1e punten mee naar Houten te nemen. De eerste tegenstander dit seizoen was Sporting Trigon uit Leiden.

Met een aantal nieuwe gezichten naast en in het veld, begon Victum sterk. Na de 1-0 van Trigon uit een vrije bal, liepen we snel uit naar een 1-4 voorsprong door afstandschoten van Rianne, Karen, Niels en Patrick. Bij 2-7 stokte het even en leek Trigon beter in de wedstrijd te komen. Gelukkig was daar Romée met haar eerste goal. Waarmee ze de stand naar 5-8 bracht. Bij 5-9 kwam Mark erin voor Irwan. Hij liet meteen zien dat inschieten voor hem niet nodig is. Zijn 1e schot was namelijk meteen raak en tekende de ruststand aan van 6-10.

“Vanaf de 1e minuut heb ik redelijk ontspannen de wedstrijd kunnen beleven”, aldus Coen. En dat werd direct na rust ook duidelijk. 2 aanvallen, 2 goals en stond alweer 6-12. Na de 7-13, ging alles weer wat rustiger aan (wat waarschijnlijk door het grote veld kwam). Duidelijk was dat Niels en Romée lekker op schot waren (ze scoorden er 4 en 5) en dat Patrick ondanks zijn 37 jaar nog moet leren dat je de bal alleen in je eigen vak mag pakken.

Gelukkig was de wedstrijd wel gespeeld. Als kers op de taart heeft het team ervoor gezorgd dat Evy op haar 15e haar debuut in Victum 1 heeft gemaakt! Het hele vak speelde in dienst van Evy om ervoor te zorgen dat ze bij haar debuut meteen kon scoren. Helaas wist ze met haar twee schoten de korf niet te vinden. Maar mooi om te zien hoe we als team er stonden.

De einduitslag: 12-19. Een mooie overwinning die vertrouwen heeft gegeven voor de rest van het seizoen.