Victum 1 zet zegereeks voort in Woudenberg: 14-20

Na een fantastische afsluiting van 2018 met een klinkende overwinning op KVZ lijkt ons vlaggenschip de gedoodverfde kampioenskandidaat in poule 2D. Maar het spreekwoordelijke Parijs is nog ver en de andere ploegen in de poule zullen Victum in de komende maanden uiteraard het vuur aan de schenen proberen te leggen. Nadat de selectie vorige week de oliebollen eraf speelde met beachkorfbal, beachvolleybal, en bossaball, moest afgelopen zaterdag de draad echt opgepakt worden tegen Woudenberg 1.

Woudenberg had tot nu toe uit vier wedstrijden vier punten weten te bemachtigen en een doelsaldo van precies nul, terwijl Victum voorafgaand aan de wedstrijd nog ongeslagen was en een ruim positief doelsaldo kende. Op papier zou Victum de pot dus zeker moeten winnen. Het begin van de wedstrijd was echter voor Woudenberg, dat snel op een 2-0 voorsprong kwam. Victum liet zich niet gek maken, pareerde de voorsprong en nam het initiatief over. Toch kon de ploeg in de eerste helft nog niet loskomen. Dat kwam vooral doordat er te weinig op elkaar werd aangesloten in de aanval. Hierdoor werd de ruststand op 6-8 bepaald.

De tweede helft begon wederom moeizaam. Woudenberg kwam terug tot 9-9 en rook bloed. Op dat moment ging het bij Victum echter steeds beter lopen en wist de ploeg met meer dreiging naar binnen via 11-12 eindelijk uit te lopen naar 11-16. Dit bleek ook het beslissende gaatje te zijn. Na zestig minuten stond er een toch nog redelijk ruime overwinning van 14-20 op het scorebord.

Al met al was dit niet de sterkste wedstrijd van de Houtense ploeg. Woudenberg bood dan ook lang verzet, maar uiteindelijk wist Victum het verschil in kwaliteit toch uit te drukken in de score.

Volgende week – 19 januari – speelt  Victum 1 de eerste thuiswedstrijd van 2019. Om 19:15 uur wordt aangetreden in de Weteringhoek tegen Devinco 1 uit Deventer. Hopelijk is er weer een groot publiek om het team naar de overwinning te schreeuwen!

- Selectie_Beachkorfbal.jpg