Victum 5 – Dalto 8 (9-14)

Vandaag beloofde een warme dag te worden, dus even twijfelen tussen een korte of lange broek, nu het werd kort (niet dat het iemand iets interesseert). Dus lekker relaxed op de fiets richting het veld. Daar aangekomen even rustig bijgepraat met wat mensen , en daarna mij voorbereiden op de wedstrijd tegen Dalto (wij waren hun al een paar keer tegen gekomen dit seizoen en hadden nog niet van hun gewonnen.  Bij de bespreking alles rustig aangegeven en wij waren er klaar voor. Wij begonnen met Tessa, Lara, Rico, Pascal (aanval), Ilonka, Ilona, Tobias en Jeffrey (verdediging). Beide ploegen kennen elkaar door en door dus van aftasten was geen sprake, beide ploegen gaven vol gas. Na 6 minuten stond het 0-3. Bij ons ging het heel moeizaam en wij kwamen niet in os ritme Ilona (doorloop) scoorde de 1-3, maar Dalto antwoordde met een 3 klapper (1-6). Het leek erop dat wij zouden worden weggeblazen, maar Jeffrey (omdraaibal) scoorde de 2-6. Daarna moest Tobias (migraine aanval) uitvallen en kwam Aetze erin. Dalto scoorde de 2-7, en leek te denken dat het gedaan was. Maar zoals wel vaker toonden wij veerkracht en door doelpunten van Pascal, Ilona (beide met een doorloop) en Ilonka (schot) werd het 5-7. Vanaf dat moment waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar, maar bij ons schortte het aan de afronding, en dat was wat Dalto wel deed(5-8). Lara (schot) scoorde de 6-8, maar het laatste woord was aan Dalto.

Zoals ik al aangaf waren beide teams gelijkwaardig maar ook in de 2de helft was de afronding bij ons niet gelukkig, na de 6-10, scoorde Lara (schot) de 7-10, maar was het Dalto dat afstand nam en uitliep naar 7-12. Ondertussen was Andien erin gekomen voor Lara en gingen wij er weer volop voor. Ilona (schot) scoorde de 8-12, maar het antwoord volgde direct. Na de 8-13 kregen wij legio kansen maar het doelpunt viel aan de andere kant. Echter in de allerlaatste seconde was het Aetze (schot) die de eindstand op 9-14 bepaalde. Al met al een nedelaag met dikke pech, want o o wat hadden wij een kansen. Maar goed het was ook warm weer om te korfballen, en wij hebben nog 5 wedstrijden om te laten zien wat wij kunnen. Nu 2 weken bij komen en daarna gaan wij er weer vol voor.