Victum bindtconcurrent KVZ aan de zegekar (24-11)

Op 15 december stond voor Victum 1 het belangrijke duel met KVZ 1 op het programma. Op papier is de Zutphense ploeg – ondanks dat zij vorige week punten morsten tegen Devinco – de voornaamste concurrent voor Victum om het kampioenschap in poule 2D. Nadat ons vlaggenschip op het veld in de 1e klasse nipt wist te winnen van KVZ, werd er in de Weteringhoek opnieuw een boeiend duel verwacht. Dit was ook zichtbaar aan het grote publiek dat op de wedstrijd afkwam. Hoewel het niet echt spannend was, werd het thuispubliek niet teleurgesteld; met goed spel en veel strijd werd KVZ aan de zegekar gebonden.

Bij het voorstellen van de spelers werd deze week de C2 als team van de week letterlijk in de schijnwerpers gezet. Vervolgens klonk het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kevin van der Heide, die de wedstrijd zeer goed zou leiden. Nu was het aan de spelers van Victum om het tactische plan dat was uitgedacht om KVZ te ontregelen goed uit te voeren. Ondanks dat plan, was het KVZ dat de score opende via een afstandsschot. Victum haakte aan via een mooie doorbraak van Niels, waarna tot 3-3 de ploegen om en om scoorden en duidelijk aan elkaar gewaagd waren. Tijd voor Victum om de druk op de Zutphense schutters op te voeren. Met succes, want de tegenstander wist twintig minuten lang niet te scoren. Van 3-3 liep ons vlaggenschip met een indrukwekkende reeks uit tot 13-3. Dit onder aanvoering van een ontketende Robin die opviel met zowel doelpunten als het blokken van haar tegenstander. Maar ook de rest van de ploeg was in deze fase enorm scherp op alle vlakken. Zo won Jelle duel na duel in de korfzone, en pakte Rianne vrijwel elke afvallende bal. Vlak voor rust wist KVZ nog wat terug te doen, maar de rust werd opgezocht met een comfortabele voorsprong voor de thuisploeg: 13-5.

Uiteraard gaf de bezoekende ploeg niet zomaar op en KVZ kwam met nieuwe energie uit de kleedkamer. In de tien minuten na rust kwam KVZ dan ook beter in de wedstrijd en liepen bij Victum de aanvallen juist wat moeilijker. Toch bleef de thuisploeg voldoende meescoren en scoorde Irwan zelfs ‘ringloos’ met een luid BINGO van de tribune als gevolg. Zo werd een tussenstand van 16-10 bereikt. Op dat moment pakte Victum de draad uit de eerste helft echter weer op en liep het team van Bart Drost uit tot 21-10. Hierbij was vooral de timing van de steun een belangrijke factor, zo kon Wouter op aangeven van Tanja een fraaie doorloopbal scoren. KVZ probeerde al vanaf 10 minuten vóór de rust met wissels een verandering in het wedstrijdbeeld te forceren, maar het mocht niet baten. De ploeg wist nog één keer tot scoren te komen, maar daar zette Victum nog drie doelpunten tegenover. In deze fase was vooral een sterk spelende Nathanja zeer zichtbaar. Uiteindelijk werd een eindstand van 24-11 bereikt.

Achteraf bezien een relatief makkelijke overwinning, maar wel één waar Victum als collectief heel hard voor heeft gewerkt. De basis werd in de verdediging gelegd, maar ook kwamen, niet voor de eerste keer dit zaalseizoen, alle spelers tot scoren. Ook blijkt het elke week belangrijk dat Victum kan bouwen op een zeer brede selectie – waardoor er volop tactische mogelijkheden zijn. Nu is het zaak dit goede gevoel vast te houden en de zegereeks in 2019 door te zetten!

Na de feestdagen komt de selectie op 12 januari weer in actie in Woudenberg (publiek is ook daar heel welkom) en op 19 januari thuis tegen Devinco.