Victum blijft ongeslagen na lastige wedstrijd in Deventer (16-18)

Met het kampioenschap al twee weken op zak wil Victum natuurlijk graag de ongeslagen status behouden. Vorige week liet het spel door een gebrek aan concentratie en inzet te wensen over, maar werd er desondanks gewonnen van Woudenberg. Deze week wilde het vlaggenschip de draad oppakken en een goede wedstrijd op de mat leggen tegen Devinco. Helaas waren de omstandigheden verre van ideaal.

Maar liefst vijf van de negen basisspelers konden niet starten in verband met blessures en werkverplichtingen. Gelukkig bezit Victum over een brede selectie en werden de vrijgekomen plekken goed ingevuld door spelers uit het tweede team. Dit betekende wel dat er een heel jonge ploeg het veld in werd gestuurd met 5 eerstejaars senioren. Bovendien werden ook de ballen, bidons en shirts vergeten, waardoor Victum niet in het vertrouwde paars, maar in het zwart aan de wedstrijd startte.

Het was al snel duidelijk dat het Houtense team niet helemaal op elkaar ingespeeld was. Victum kwam nog wel op een 1-0 voorsprong via een vrije bal. Daarna nam de thuisploeg brutaal de voorsprong. Toch was Victum qua veldspel duidelijk de bovenliggende partij, maar het team was niet bij machte dit ook in de score uit te drukken. Hierbij ontbrak het een beetje aan geluk in de afronding. Gelukkig kwam Victum tegen het einde van de eerste helft wel weer op voorsprong en werd er gerust bij 8-9.

Coach Bart Drost benadrukte in de rust dat Victum vooral met vertrouwen moest spelen en door moest zoeken naar de beste kansen. Het was echter Devinco dat feller uit de rust kwam en bloed rook; zij waren erop gebrand om als eerste punten van de kampioen af te snoepen. Zo ver zou het niet komen. Ondanks dat het spel verruwde, wist Victum – met name door een tactische omzetting aan de kant van de heren – uiteindelijk aan de goede kant van de score te komen. De scheidsrechter floot af bij 16-18.

Al met al mag Victum trots zijn op dit resultaat. Het was weliswaar geen gemakkelijke of mooie wedstrijd, maar Victum heeft wel laten zien ook onder moeilijke omstandigheden het hoofd boven water te kunnen houden. Met name verdedigend werd er slim en gedisciplineerd gespeeld, waardoor er zelfs met relatief weinig doelpunten gewonnen werd. Bovendien bewijst deze wedstrijd wederom dat er nog veel potentie en groei in deze jonge selectie zit!

Volgende week speelt Victum haar laatste thuiswedstrijd tegen Regio ’72. Voor de Vaassense ploeg staat er nog veel op het spel en Victum zal het seizoen in stijl willen afsluiten en haar sportieve plicht willen doen. Het belooft dus een leuke wedstrijd te worden. Ook wil Victum rond deze wedstrijd traditiegetrouw graag alle supporters bedanken voor hun steun en wordt er na de wedstrijd nog aandacht besteed aan het kampioenschap van het vlaggenschip in de kantine. Alle reden om te komen kijken dus!

Zaterdag 30 maart:

17.20 uur: Victum 2 – Regio ’72 2