Victum1 boekt solide overwinning op MIA 1

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Victum1 boekt solide overwinning op MIA 1

Vandaag was de star van de competitie, en na uit de roes van de promotie in de zaal te zijn gekomen, stonden de neuzen weer 1 kant op, om ons te concentreren op het veld. Donderdagavond as er geoefend tegen NOVA, en vandaag moest het gebeuren, er was ontzettend veel publiek op afgekomen. Wij begonnen met Rianne, Romee, Jelle, Teun (aanval), Julia, Karen, Irwan en Wouter (verdediging). Jelle (schot) zette direct de toon, en scoorde de openingstreffer. MIA reageerde direct. Maar daarna trokken wij de wedstrijd naar ons toe, en door doelpunten van Irwan (strafworp), Wouter en Jelle (beide met een schot) werd het 4-1. Daarna volgde de 4-2, en ik citeer letterlijk, Hij (Irwan) vloog letterlijk als een vogel door de lucht en MIA maakte dat af (Het citaat is nu eens niet van mij, maar van Jerry).  MIA scoorde stiekem de 4-3, en de spanning was terug. En het leek er dan ook op dat het gelijk zou worden. Maar men rekende niet op Irwan en Jelle (beide met een schot) die het verschil op drie punten brachten (6-3). wij zaten nu in het midden van de eerste helft, en in deze periode werd er om en om gescoord. Dit gebeurde door Wouter, (strafworp, 7-4), en Rianne, (strafworp, 8-5), waarna MIA terug kwam tot 8-7. Gelukkig waren wij tijdig bij de les, en werd de ruststand bepaald op 10-7 door doelpunten van Irwan en Romee (beide met een schot).

De tweede helft begin met een wissel, want Niels kwam erin voor Teun, maar het was MIA dat de 10-8 scoorde. Even leek het erop dat wij van slag waren, maar dat werd snel hersteld en wij sloegen hard terug, want door doelpunten van Irwan, Wouter (beide met een doorloop), Rianne en Niels (beide met een schot) werd er een gat gelsagen van zes punten (14-8). MIA wist nog een keertje te scoren, maar Wouter en Niels (beide met een beauty van een klein kansje) brachten de stand op 16-9. Sarah kwam erin voor Romee, en aan beide kanten begon het tactisch wisselen. Wouter (schot) scoorde de 17-9, gevolgd door de 17-10. Irwan rondde acrobatisch een klein kansje af, wat gevolgd werd door de 18-11 van MIA. Rianne (schot) scoorde koel en beheerst de19-11. Ook nu antwoordde MIA direct (19-12). Maar verder lieten wij het niet komen, want Jelle (strafworp) en Niels (schot) bepaalden de eindstand op 21-12. Al met al een verdiende overwinning, waarin het publiek verwent werd met heel mooie doelpunten en acties. Ga zo door, want er is door de onverwachte nederlaag van Spirit tegen ODIK nog van alles mogelijk.