2020: Victum 40 Jaar!
2020:Victum 40 jaar!
2020: Victum 40 Jaar!

Vierde verslaat in bloedstollend duel Oost Arnhem 5

Vandaag kon ik eindelijk weer eens na een lange tijd het vierde in actie zien.  Een team waar je weinig van hoort, en net als mijn eigen team (het vijfde) een vriendenteam is. Maar ook een team met veel oud eerste en tweede spelers. Het was vandaag ongewoon warm, en dat was eigenlijk niet voorspeld. Maar goed, ik ging lekker onderuit in een hoekje zitten, om te gaan genieten, van de spelers. Wij begonnen met Hananja, Megan, Willem-Jan, David (aanval), Tanja, Bente, Sander en Robin (verdediging). En op de bank hadden wij Bianca, Tommy en Jochem.  Het tempo was direct van hoog (ondanks de warmte), en Willem-Jan zette direct de toon door tweemaal de te scoren (omdraai en een vrije bal). Oost Arnhem, bleef kalm, en antwoordde direct met twee goed opgezette aanvallen, en zo konden beide ploegen weer opnieuw beginnen.  Megan (schot) scoorde de 3-2, maar Oost Arnhem sloeg keihard terug en draaide de achterstand om in een 3-4 voorsprong. Maar het antwoord volgde direct, en door doelpunten van Bente en David (beide met een schot) werd het 5-4. Daarna kregen wij een stip en kon het verschil twee worden, maar helaas ging deze mis. Uit de tegenaanval viel direct de gelijkmaker en dat was een sof.  Even waren wij het kwijt, en Oost Arnhem profiteerde daarvan en liep uit naar 5-7. Maar als wel vaker bij het vierde raakte men niet in paniek en door doelpunten van Willem-Jan (wegtrekbal) en Megan (schot) werd het weer gelijk. Daarna kwam Tommy erin voor Robin, en gingen wij verder op jacht. Helaas dacht Oost Arnhem dat ook, en zij waren iets scherper dan wij (7-9).. Maar vlak voor rust scoorde Willem-Jan met een fraai schot de aansluitingstreffer (8-9).

De tweede helft begon met een wissel, Bianca kwam erin voor Bente, en wij gingen ook op jacht naar doelpunten, en door deze bliksemstart werd het10-9 (Hananja met een schot, en Tanja met een stip). Beide teams bleven aan elkaar gewaagd, ne het was niet te voorspellen wie zo winnen. Bente kwam erin voor Bianca, en het tactische spel aan beide kanten begon. Oost Arnhem, was in deze periode zuiver met zijn schoten en liep uit naar 9-12. Toen ineens Tommy met een mooi schot scoorde. Ook nu volgde er weer een wissel en was het Jochem die voor Willem-Jan kwam. Wij kwamen nu in de slotfase en de wedstrijd, en het bleef gelijk opgaan, en dat zag je ook in het scoreverloop, want door doelpunten van Hananja (schot) een mooi gescoorde stip, na een goed uitgelokte en slimme overtreding van Jochem kwamen wij op gelijke hoogte. Het werd daarna een beetje ruw, en door stippen van Tommy, David en Megan, liepen wij uit. Oost Arnhem, raakte verder onnodig geïrriteerd. Tanja (schot) scoorde mooi van afstand. Willem-Jan kwam er weer in voor Jochem, en scoorde direct van afstand. Inmiddels was het 19-18 geworden, steeg de spanning in het veld. Bente kreeg een stip die zij koelbloedig benutte (20-18), dan denk je de wedstrijd is beslist, maar in dit geval was dat niet zo. Oost Arnhem bleef drukken, en het leek een kwestie van tijd, voordat er gescoord zou worden. Maar de verdediging hield goed stand. In de slot minuten liepen de emoties nog hoog op, en het was David (schot) die in het eindsignaal de bevrijdende 21-18 scoorde. Al met al een verdiende overwinning voor het vierde, in een hoog tempo gespeelde wedstrijd. En ook nu heb ik weer genoten, samen met de aanwezige toeschouwers. Helaas weinig van de jeugd, en ik adviseer jullie om toch echt eens naar het vierde te gaan kijken, want er loopt zoveel ervaring rond, en daar kun je veel van leren. Ikzelf hoop nog vaker te kunnen genieten van het vierde als het kan.