2020: Victum 40 Jaar!
2020:Victum 40 jaar!
2020: Victum 40 Jaar!

Vijfde knokt zich naar verdiend gelijkspel tegen H.K.C. (U) 7

Na de zure nederlaag van vorige week, hadden wij donderdag op de training onze ruggen gerecht, en ons voorbereid op het treffen met het altijd lastige H.K.C., Het beloofde een mooie dag te worden, en wij hadden er zin in, zeker omdat het bij ons beter gaat lopen. Wij begonnen met Tessa, Mariëlle, Sam, Jeffrey (aanval), Emma, Marlijn, Aetze en Tobias (verdediging), en op de bank hadden wij Sem en Fabian. Anouk zou ook reserve zijn, maar zij raakte bij de A1 geblesseerd. Irwan kon de eerste helft coachen, en hij kon ook in de rust de bespreking houden. Ik zat koud op de bank, of de bal ging door de korf, en het was Jeffrey (schot), die de score opende, helaas volgde het antwoord direct, en was het binnen 1 minuut gelijk. Daarna volgde van beide kanten een spervuur van aanvallen, maar beide verdedigingen hielden goed stand. Tot ineens de ballen bij H.K.C. goed vielen (1-3). Helaas moest Emma vervangen worden door Sem, maar wat volgde was een doelpunt van Jeffrey (schot). H.K.C. scoorde mee, maar wij kwamen beter in de wedstrijd, en door doelpunten van Sem (schot) en Marlijn, (een schot dat boven op de korf tweemaal stuiterde en er toen in viel) werd het gelijk. Maar nadat de 4-5 viel, waren het Sam (doorloop) en Sem (schot) die ons op een 6-5 voorsprong bij rust brachten.

In de rust een bevlogen bespreking door Irwan, waardoor wij ook scherp bleven voor de tweede helft. De tweede helft begon spectaculair, want ook nu, net als in de eerste helft, werd er direct gescoord. Helaas voor ons aan de verkeerde kant. Mariëlle (schot) scoorde haar eerste doelpunt in deinst van Victum. Maar zoals wel vaker bleven beide teams aan elkaar gewaagde, en werd er om en om gescoord, en door doelpunten van Sem en Jeffrey (beide met een schot) werd het 9-8. Mariëlle maakte mooi een kansje onder de korf af na een schot van Tessa, en zo was het verschil twee doelpunten in ons voordeel. H.K.C. bleef gaan, en scoorde de 10-9. Vlak daarop scoorde Sem (schot) de 11-9. Het leek of wij konden doordrukken, maar helaas dacht H.K.C. daar anders over, en zo stond het vijf minuten voor tijd 11-11. De spanning steeg, want het kon nog alle kanten op, en het was Tobias (doorloop) die de 12-11 scoorde, maar direct daarop volgde het antwoord. De laatste vier minuten probeerden beide teams de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het bleef bij 12-12. Al met al een verdiend duel, waarin ook nu weer blijkt, dat wij met stappen vooruit zijn gegaan, en het werk van de afgelopen twee jaar erin gestopt door Irwan, nu zijn vruchten gaat afwerpen, en dat mag ook weleens gezegd worden. Wij willen ook het vele publiek bedanken voor hun aanmoedigingen, en wij hopen dan ook dat als wij thuis spelen, jullie komen kijken, want het mooi om te zien, het plezier dat men uitstraalt terug te zien in de wedstrijden, en ook daar omheen.