Menu

Vijfde ontwaakt langzaam uit de corona crisis

Hallo allemaal, dat is lang geleden, door de hernieuwde corona uitbraak, lag sinds Oktober het korfbal en alle andere zaken in Nederland aan de ketting. Maar langzaam maar zeker zie je overal weer voorzichtig activiteiten ontstaan. En ik dacht, dat ik maar eens moest laten weten dat ik nog steeds gezond ben. En ja ook kijken of ik nog wel creatief ben. Dus dacht ik even mijn trouwe lezers een steuntje in de rug geven. Ik moet eerlijk zeggen, het idee kwam bij mijzelf niet op. Maar omdat ik 4 dagen in de week met de trein naar mijn werk in Almere reis, en ik daar samen op kantoor met mijn collega Marjon werk, ontstond dit idee. Ik vertelde dat ik lekker naar de trainingen van het vijfde ging, en donderdag vertelde zij mij, dat het misschien een goed idee was om weer eens iets te schrijven, mijn brein ging direct werken (ha, ha), en in de trein naar huis kreeg ik allerlei ideeën. 
 
De trainingen waren in de zaal al begonnen, maar ik durfde dat niet aan, zag wel korte filmpjes in de app, en die waren leuk. Training geven durf ik nog niet, en ik wil dan ook eerst gevaccineerd zijn (dinsdag 20 april is voor mij de eerste prik, de tweede volgt dan in juli). Maar dit gezegd hebbende, wil ik aangeven dat het voor mij lekker is om na een dag werken, op donderdagavond bij ons team te gaan kijken, en dan af en toe ze te plagen. Ik had natuurlijk wel toestemming aan ons team gevraagd, want ja privacy is belangrijk (ha,ha). Helaas nog geen competitie en eerlijk gezegd verwacht ik dat dit seizoen ook niet. Maar goed het is leuk om iedereen weer lekker en enthousiast bezig te zien (ook het derde en de A1, die naast ons trainen) in deze rare tijd.
 
Bij de eerste buitentraining mocht je nog niet met iedereen tezamen trainen, en was de partijvorm alleen voor spelers tot 27 jaar. Na afloop van de eerste training, ging het team met elkaar in conclaaf en daar kwam de vraag of de jonkies, alles wilde doen bij het derde of alleen de partijvorm. Het team gaf unaniem (bij ons zijn vooral de dames jonger zoals jullie weten) aan dat zij gewoon met ons allen wilden trainen om daarna aan te sluiten bij het derde (en dat is wat ik ook vaak in mijn verslagen vermeld, teamspirit en het gevoel als 1 te zijn, wat bij ons heel sterk is).  De trainingen daarna waren soms chaotisch maar ook geniaal door Irwan opgezet. Met spel elementen waar ik soms niets van begreep, en hoewel men het mij uitlegde had ik soms zoiets, het zal wel, maar het was tof om te zien, hoe het plezier, en het fanatisme om te wennen er soms van af spatte. Ook leuk waren de spraakappjes waarin Irwan leuke quotes vertelde (bijvoorbeeld, gaat goed ga zo door en dan de naam van de speler). Misschien moet ik dat ook gaan doen (ha,ha). Maar goed dat was het blauwbekken langs de kant meer dan waard, en ga dan ook vaak moe maar voldaan naar huis.
 
Ik hoop wel, dat net als iedereen het snel onder controle is, zodat wij elkaar weer kunnen ontmoeten in de kantine, onder het genot van een hapje en drankje (ik heb in ieder geval al 1 afspraak staan, en ja die is niet met het team, want die zie ik al vaak). Wij hebben wel afgesproken dat zodra het mag, wij als team eens lekker op het veld dit uitgebreid gaan vieren (hik).  Maar voor nu is het belangrijk dat wij net als iedereen in Nederland geduld tonen en hebben, en met elkaar uit deze crisis komen. Wij willen als team, dan ook het bestuur bedanken voor het goed invullen van de corona regels bij Victum, en dat lijkt makkelijk, maar dat is het niet en heeft een hoop werk en tijd gekost. Dus nogmaals hou je aan de regels, wij als vijfde willen jullie dit nogmaals meegeven.
 
Wij hopen jullie snel weer te zien, en ook aan jullie te laten zien, wat teamspirit en vechten als geheel precies in (het blijft een teamsport he), en dat klinkt raar maar ik ben trots op ons team. Dus nogmaals hou je aan de regels.
 
Theo Bosmans
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on print

Lees hier meer nieuws

Scroll naar top