Vijfde speelt oefenwedstrijd tegen derde met eerste millenniumspeler in de gelederen

Dit was voor mij een moeilijke dag, want met beide teams heb ik een band, natuurlijk staat het vijfde op 1, maar toch. Ik ga dan ook een verslag schrijven in verhalende vorm, dus anders dan normaal.  En dat is best lastig, (als jullie ook stukjes willen schrijven en je weet niet hoe, wil ik jullie dit graag leren, want ik vind het leuk om ook is eens iemand anders een pluim te geven). Ik krijg vaak te horen, dat men mijn stukjes leest, en dat doet mij wel iets. Ik weet ook wel het is n iet makkelijk maar ik wil jullie dit graag leren.  Maar goed genoeg over mij, voor ik begin eerst even uitleg over de koptekst. (Dit was een geheim, maar is nu dus uitgelekt). In het nieuwe seizoen gaat Sam van Bentum ons versterken en hij is de eerste speler in ons team die geboren is in deze eeuw (klinkt zo oud he, ha, ha). Wij begonnen met Tessa, Marlijn, Pascal, Jeffrey (aanval), Emma, Ilonka, Aetze en Tobias (verdediging), en op de bank hadden wij Bente (als gastspeelster), Fabian en Sam. Het derde is voor ons een leuke uitdaging en wij konden daar veel van opsteken. Ook stonden er 2 coaches tegen over elkaar die tactisch slim zijn, en elkaar door en door kennen, ik kon dus ook nog even beide heren observeren tijdens mijn spaarzame momenten dat ik de statistieken los kon laten. Maar goed, beide teams gingen er vol in, wij wilden het derde laten zien, dat wij ons niet zomaar zouden laten wegspelen. Wij waren eerst een beetje bedeesd omdat wij op het hoofdveld gingen, maar dat had ik effe geregeld, toen men niet oplette. Helaas kwamen wij vrij snel op achterstand maar aan beide kanten zag je dat er zonder genade gespeeld werd, en dat is goed. Het derde kreeg het niet cadeau en moest er vol voor gaan. Ondertussen was er ook aardig wat publiek komen kijken, en die vonden het interessant. Het scoreverloop is dan ook niet interessant, maar ik wil de namen noemen in deze voor ons legendarische wedstrijd, die ons altijd bij zal blijven (een beetje drama, hoort er ook bij in deze tijd, he). Tessa (Schot), Tobias (klein kansje), Bente (2 schoten en een wegtrekbal), Aetze, Jeffrey en Fabian (allen met een schot). Het leuke aan deze wedstrijd is dan ook dat beide teams wat van elkaar hebben kunnen leren, ik ga niet zeggen wat, want dat is voorbehouden aan mij (ik wil het vertellen als je het wil weten hoor). Maar goed voor beide teams was het lekker om als seniorenteam weer eens een wedstrijd te spelen, en dat is wat ik na afloop van iedereen hoorde. De saamhorigheid het gezellig bezig zijn met elkaar, en ga zo door. Na afloop even naar de selectie zitten kijken en mijn statistieken bijgewerkt onder het genot van een drankje. En terwijl ik daar zo rustig zat, kwam de een na de ander een praatje maken. Ik wilde om half 4 naar huis gaan, maar dat werd helaas dus 17.15 uur. En dan zie je weer hoe hecht men bij Victum is met elkaar, en er geen scheidslijn is zoals je soms bij andere verenigingen ziet (daar bedoel ik mee, dat de selectie een aparte groep vormt binnen de vereniging, ik heb in mijn lange verleden dit bij andere verenigingen wel gezien) en als ik dan om mij heen kijk, ben ik best trots op iedereen bij Victum. Wat ik vorige week vergeten was te vermelden, was dat toen het terras voor het eerst openging, het hele vijfde (men hoefde niet te komen) aanwezig was, en dat is wat ik in het verleden wel meer heb aangeven een gevoel van saamhorigheid en teamspirit. En ik moet toegeven ik zie dit ook bij ons als Victum steeds meer. Ook nu geef ik jullie de boodschap mee, ondanks deze leuke dag, blijf scherp en hou de coronaregels in acht, want het is en blijft een sluipmoordenaar.

Lees hier meer nieuws: