2020: Victum 40 Jaar!
2020:Victum 40 jaar!
2020: Victum 40 Jaar!

Vijfde start competitie met nipte nederlaag tegen Synergo 7

Vandaag begon na een goede voorbereiding de competitie voor ons, en zoals jullie hebben kunnen lezen, was de voorbereiding goed, en zie je de patronen zoals Irwan die graag wil zien langzamerhand erin komen.  En dat zie je ook af aan de trainingen die steeds serieuzer worden, en waar de werklust soms vanaf spat. Maar goed terwijl ik dit schrijf, met op de achtergrond lekker muziek van Jim Croce (dat was een folkzanger uit de jaren zeventig, die verongelukte met een vliegtuig) zeer goede en rustige muziek. Denk ik terug hoe het allemaal startte toen men Irwan vroeg om het stokje van mij als trainer over te nemen (nee, wees maar niet bang, ik blijf tenslotte 1 van hun), en zie hoe men er nu voor staat. Ja denken jullie dan, jij bent bevooroordeeld, omdat je de meeste al langer dan tien jaar kent, maar dat is niet zo hoor. Mar goed wij mochten naar Utrecht om aan te treden tegen Synergo. Dit jaar hebben wij twee debutanten in ons team, dat zijn Sam (die komt vanuit de junioren) en Mariëlle (zij komt van Fluks uit Noordwijk).  Het was lekker weer, en wij hadden er zin in. Wij begonnen met Tessa, Mariëlle, Jeffrey, Fabian (aanval), Ilonka, Emma, Aetze en Sam (verdediging). Na het gebruikelijke aftasten waren het wij die de score openden, en ja hoor de man met de minste trainingsuren (hij is zoals jullie weten veel in de weer met de nieuwe kantine) opende de score met een slimme doorloop (Fabian).  Helaas volgde het antwoord direct, maar Ilonka scoorde mooi vanuit een vrije bal, helaas ook nu weer direct antwoord. Beide ploegen waren inmiddels gewent en aan elkaar gewaagd, en de wedstrijd kwam langzaam op stoom. Synergo scoorde de 3-2, en leek op weg naar meer, maar Jeffrey (schot) bracht de wedstrijd weer in evenwicht. Aan beide kanten waren er mooi opgezette aanvallen, en wij beloonden ons door 3-4 (schot van Aetze) te scoren na wederom een mooi opgezette aanval. De periode die volgde was intrigerend, want beide teams hielden het tempo hoog, en er ontspon zich een boeiende wedstrijd, helaas voor ons vloeiden daar geen doelpunten uit, deze vielen aan de kant van Synergo, en zo stond het vlak voor rust 7-4. Gelukkig wist Ilonka (schot) vlak voor rust toch nog de korf te vinden en zo was het bij rust 7-5.

De tweede helft begon met een wissel Marlijn kwam erin voor Emma, en wij gingen proberen de achterstand te repareren. Helaas dacht Synergo daar anders over en werd het 8-5. Wij bleven echter gaan en door doelpunten van Jeffrey, Aetze en Sam (allen met een schot) kwamen wij langszij (8-8). Synergo schrok daarvan en leek rijp om op achterstand te worden gezet. Helaas liep het anders want Synergo rechtte de rug en liep uit naar 11-8. Daarna kwam Tobias erin voor Jeffrey, en gingen wij op wederom op jacht. De wedstrijd bleef spannend ondanks het verschil in de score, en verdedigend stond het aan beide kanten sterk. Tot twaalf minuten voor tijd, het doelpunt aan onze kant viel, en het was Aetze (klein kansje) die slim scoorde. Synergo probeerde het wel, maar wij trokken de wedstrijd naar ons toe, en vijf minuten voor tijd was het Tobias die van afstand de 11-10 scoorde. Wat restte was een slot offensief, waarin wij uit alle macht probeerden te scoren, maar helaas voor ons viel de gelijkmaker niet. Al met al een wedstrijd waarin je bij ons steeds meer te contouren ziet van het geheel, maar het er lang niet altijd uitkomt. Iets waar wij op de trainingen aan gaan werken. Het blijft mooi om te zien, hoe men als team de nederlaag collectie verwerkt. En na terugkomst om het veld, vond ik het mooi om vanuit mijn positie bij de wedstrijden van het eerste en tweede, de eenheid ziet die men uitstraalt als men bij elkaar zit, en dat is wat teamspirit is. Korfbal is een teamsport, en dat geld voor elk team of jij nou in de F, E6 of een selectieteam speelt, iedereen is gelijk en je doet het met elkaar. Ook vond ik het mooi om te zien, hoe iedereen weer op het veld lekker bezig is. De kop is eraf en ik adviseer iedereen ga genieten dit seizoen, wij als vijfde doen dat nu al. Volgende week spelen wij thuis om 12.30 uur tegen H.K.C. (U) 7, en denk jij, ik wil niet alleen die verslagen lezen, maar ze ook eens in het echt zien. Kom ons dan aanmoedigen.

Lees hier meer nieuws