Vijfde start met winst in oefenwedstrijd tegen Atlantis 5

Men zegt wel eens toeval bestaat niet, Maar dat beleefde ik toch wat anders. Vandaag hadden wij een oefenwedstrijd tegen Atlantis 5 uit Mijdrecht. Toeval of niet gisterenavond zat ik Aquaman (gaat ook over Atlantis) te kijken, en voorafgaand voordat bekend werd dat wij tegen Atlantis zouden spelen, heb ik een tv serie zitten kijken (u raad het al) over Atlantis. Fabian vertelde mij dat hij benieuwd was wat ik nu weer uit de hoge hoed zou toveren. Nu nog een andere bijzonderheid was, dat vandaag bij ons vriendenteam, Marlijn (de verloren dochter) haar debuut maakte bij ons (nu ja debuut, ik heb haar natuurlijk nog getraind met een aantal dames toen deze bij elkaar speelden). Maar goed genoeg feitjes, want jullie zijn natuurlijk benieuwd hoe wij het eraf hebben gebracht. Om te beginnen zijn wij twee weken wezen knallen (zoals een collega van mij zegt), en was iedereen bij aankomst scherp en alert. Wij begonnen met Marlijn, Tessa, Jeffrey, Fabian (aanval), Ilonka, Emma, Rico en Aetze (verdediging). En op de bank hadden wij Lara, Tobias en Pascal. De wedstrijd was koud begonnen of de bal lag er al in, Tessa (schot) scoorde mooi, daarna viel het even stil, want Atlantis was geschrokken, en wij dachten wouw. Maar goed wij waren er het eerst weer bij, en onze nieuwe aanwinst Marlijn, knalde als een oude rot van afstand de 2-0 binnen. Dan denk je Atlantis gaat komen, maar twee flitsende aanvallen, en het was flitsende Emma (twee schoten) die de stand op 4-0 bracht. Atlantis, dacht wat gebeurt er, en bracht de stand op 4-2. Aetze (schot) scoorde de 5-2, maar ook nu weer direct antwoord van een in deze periode scherp Atlantis. Wij dachten ho, en niet verder, en gingen een tandje hoger spelen. En Atlantis kon even niet volgen, want door doelpunten van Marlijn (een schitterende dieptebal van Fabian), Tessa (schot) en Ilonka (doorloop) werd het 8-3. Lara kwam voor Ilonka, wij moesten even omschakelen, en daar profiteerde Atlantis van (8-5). Maar toen dat gebeurd was, sloegen wij keihard terug, met doelpunten van Marlijn (schot) en Aetze (wegtrekbal). Tobias en Pascal (voor Rico en Fabian) kwamen erin, en Atlantis scoorde direct. Marlijn en Tessa) beide met een schot brachten de stand op 12-6. Atlantis snoepte een puntje mee, maar wij sloegen weer keihard terug, en nu waren het Tobias en Jeffrey (beide met een schot), die de ruststand op 14-7 brachten.

Na een vlammende speecht van Irwan, gingen wij vol aan de bak, en ja hoor, weer waren het de dames die het voortouw namen door doelpunten van Tessa, Ilonka (2 maal) en Jeffrey (allemaal met een schot) werd het 18-7. Daarna volgde bij ons een kleine terugval, maar door het hoge tempo kon dat ook niet anders. Atlantis profiteerde daar goed van en kwam terug tot 18-11. Even dacht ik, wat gebeurd er maar ik ken deze ploeg al zo lang, dat ik er alle vertrouwen in had, dat het goed kwam. En wie anders dan de dames namen het voortouw, Tessa ronde schitterende een doorloop af. De euforie was zo hoog, dat wij vergaten te verdedigen waardoor het 19-13 werd. Maar goed Emma maakte met een schot aan alle illusies een eind, en zo was de winst verdiend voor ons (20-13). Al met al een goede start van het seizoen, en iedereen, inclusief Irwan en ik (maar het team zelf ook) waren tevreden. Jullie weten ook dat ik van feitjes hou, nu dit is een feitje wat niet vaak gebeurd bij korfbal, dames (15 doelpunten), en de heren (5 doelpunten). Maar goed korfbal is een teamsport en dat doe je met zijn allen, op de training komende week zullen de dames de heren daar wel op attenderen (ha, ha). Maar goed, zoals je wel merkt barsten wij van de energie en hebben zin in het seizoen dat volgende week begint met een uitwedstrijd in Driebergen tegen Dalto. Iedereen blijf veilig en hou je goed aan de corona regels. Wij willen ook de supporters weer bedanken voor het aanmoedigen, want wij als vriendenteam vinden dat tof, en zijn daar best gevoelig voor.

Lees hier meer nieuws