Vijfde start zaalseizoen met winst in oefenwedstrijd tegen De Eemvogels 2

Vandaag was het zover, na 1 training en na een jaar en acht maanden, mochten wij eindelijk weer in de zaal sporten. Wij zijn nog steeds bezig om ons meer te verbeteren, dat klinkt omdat wij voor een groot deel al een paar jaar met elkaar spelen. Maar je moet altijd een doel hebben, en dan bedoel ik niet in het leven, maar ook in de sport. Ik zie natuurlijk van nabij hoe hard en met veel plezier er getraind wordt, onder de bezielende leiding van Irwan. Maar goed 1 training is weinig zou je zeggen, maar wij zijn een team dat ons snel aanpast aan de omstandigheden. En vandaag mochten wij beginnen tegen het uit Soest komende De Eemvogels en deze spelen in de vierde klasse (wij spelen breedte korfbal). Maar omdat wij zo gegroeid zijn in ons spel, had ik er alle vertrouwen in. Het verschil tussen de 4de klasse en ons niveau is namelijk niet zo groot, en ik had er dan ook alle vertrouwen erin. Hoewel ik om mij heen hoorde, dat het toch een hoger niveau is, en dat het lastig zou worden. Maar goed ik ken ons team goed genoeg, en het is een goede graadmeter om te zien, hoever wij zijn in alle facetten van het korfbal.
Maar goed, de wedstrijd begon iets later, maar ondanks de nieuwe corona regels, was er toch nog wat publiek. Wij begonnen met Tessa, Emma, Jeffrey, Fabian (aanval), Ilonka, Mariëlle, Sam en Tobias (verdediging) en op de bank hadden wij Marlijn en Aetze. Voor beide teams, was het aftasten en De Eemvogels nam een 0-2 voorsprong. Maar langzaam zag je bij ons de patronen weer tevoorschijn komen, en na twee mooi opgezette aanvallen was het 2-2 (Tobias met een schot en een klein kansje). De Eemvogels scoorde de 2-3, maar er volgde direct een antwoord van ons, en het was Fabian die een doorloop mooi afrondde. Direct daarna gevolgd door de 4-3 van Ilonka (schot).  Wij wilden het verschil op twee punten brengen, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Na de gelijkmaker, voerden wij het tempo op en dat werd beloond, want door doelpunten van Jeffrey (wegtrekbal) en Fabian (schot) werd het 6-4, maar direct hierna werd het 6-5. Het tempo bleef hoog aan beide kanten, en wij werden daarvoor beloond. Want door doelpunten van Ilonka (vrije bal), Jeffrey en Tessa (beide met een schot) werd het 9-5, en was er een gat geslagen. Vlak voor rust scoorde De Eemvolgels, maar ons antwoord volgde direct door een schot van Aetze. Echter het slotakkoord was voor de tegenstander, en zo was het bij rust 10-7.
In de rust met zijn allen de bespreking gedaan, waarbij zoals bij ons gebruikelijk is iedereen zijn zegje kan doen (en dat zorgt voor de eenheid die wij als team zijn en uitstralen). Fabian en Ilonka (beide met een schot) zorgden ervoor dat het begin voor ons was (12-7). Maar De Eemvogels, hadden hun ritme weer te pakken en scoorde de 12-8. Maar het tempo bleef net als voor rust van beide kanten hoog, en hoewel wij verder uitliepen door doelpunten van Marlijn (strafworp) en Sam (schot), zag je De Eemvogels zich langzamerhand terugvechten in de wedstrijd. Het werd 14-9, en bij ons zag je langzaam de vermoeidheid toenemen. Maar wij bleven vechten en mooi spel spelen, en dat werd beloond, doordat Aetze en Sam (beide met een schot) de stand op 16-9 brachten. Daarna zag je duidelijk dat de vermoeidheid zijn werk deed., en het hoge tempo zijn tol eiste. Want De Eemvogels kwam terug tot 16-14. In de slotfase leek De Eemvogels de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar door goed en op karakter door te blijven gaan, hielden wij stand in het hectische laatste gedeelte. Al met al een aantrekkelijke wedstrijd met mooie acties aan beide kanten.  Komende week oefenen wij in Culemborg tegen S.G.V. 2, en ook dat wordt weer een boeiend duel om te zien. Wat ik jullie wel kan vertellen is, dat wij als vijfde er klaar voor zijn. Helaas mogen er geen toeschouwers voorlopig bij zijn, maar als dit weer wel mag moeten jullie zeker eens komen genieten van ons als team.

Lees hier meer nieuws: