2020: Victum 40 Jaar!
2020:Victum 40 jaar!
2020: Victum 40 Jaar!

Vijfde trapt seizoen af met winst in oefenwedstrijd tegen Fiducia 5

Vandaag was na vorige week, de aftrap voor het nieuwe seizoen van het vijfde, na al twee weken in training te zijn, mochten wij ook aan de bak. Het weer was ideaal en iedereen had er zin in. Wij begonnen met Tessa, Andien, Fabian, Pascal (aanval), Ilonka, Emma, Aetze en Sam (verdediging) en op de bank hadden wij Jose en Jeroen. Onder de bezielende leiding van Tommy begon de wedstrijd iets eerder. Binnen twee minuten stond het 0-1, en was de toon gezet. Maar vlak daarna was het Fabian (schot) die de stand op 1-1 bracht. Daarna ontbrandde de wedstrijd en scoorde Fiducia de 1-2. Je zag toen al dat wij de wedstrijd naar onze kant trokken. Maar zoals wel vaker was het missen van kansen een euvel (daar werken wij wel aan op de trainingen). Na twaalf minuten kwamen Jose (voor Ilonka) en Jeroen (voor Fabian) erin. En door deze wissels was de tegenstander even van slag en door doelpunten van Jose, Pascal en Jeroen (allen met een schot), werd het 4-2. Fiducia raakte daardoor niet van slag en kwam langszij. Ondank de vele kansen aan onze kant bleef Fiducia goed meedoen, en dat bleek ook wel want na de 5-4 door Jeroen (schot) was het Fiducia wat de ruststand op 5-6 bepaalde.

In de rust samen met elkaar alles doorgesproken en wij gingen direct op jacht naar de gelijkmaker, en die viel al na 46 seconden, en kwam op naam van Aetze die een klein kansje goed afmaakte. Daarna gebeurde er iets unieks in de geschiedenis van het vijfde, want het was Tessa die vanaf de strafworpstip scoorde (na afloop toen wij met elkaar gezellen zaten, was er ook een hele leuke pose van Tessa (helaas vergeten te fotograferen, maar wel super), die ook wel wederom uniek voor haar was (ik verklap het niet maar het was top). Ons overwicht nam weer toe, maar wij vergaten te scoren, en ja dan valt het doelpunt aan de andere kant. Even weer opladen, en het was Aetze die een doorloop mooi afrondde. Maar ook nu viel direct weer de gelijkmaker. Na de 8-8, ging het gelijk op en waren er kansen over en weer, en het duurde negen minuten voordat Fabian een klein kansje mooi afmaakte. Dan denk je wel, nu drukken wij door, maar helaas het werd 9-9. De laatste vijf minuten braken aan, en het leek of Fiducia wilde doordrukken, maar door twee doelpunten van Jeroen (doorloop en schot), was Fiducia geslagen. Al met al een leuke wedstrijd van beide kanten, en wat belangrijk was, beide teams straalden de vreugde uit om weer te kunnen spelen. Komende week kun je ons weer in actie zien op ons toernooi, dus heb jij dan vrij, kom dan eens kijken, want de trainingen van Irwan gaan steeds meer vruchten afwerpen, en dat maakt onze wedstrijd leuk om te zien.

Lees hier meer nieuws