Vijfde verrast OVVO 6 en wint verdiend in Maarssen na een sterk optreden

Vandaag moesten wij na het hard bevochten gelijkspel van vorige week, aantreden in Maarssen tegen OVVO, dat vorige week, met 16-2 van RDZ had gewonnen, en men was dan ook de favoriet. Maar ik moet zeggen, wij gaan altijd van onze eigen kracht uit, en Irwan en ik zien het team elke week op de trainingen groeien. Ook naar aanloop van deze wedstrijd werd er donderdag weer scherp anderhalf uur getraind. Wij begonnen met Tessa, Marlijn, Jeffrey, Fabian (aanval), Ilonka, Mariëlle, Aetze en Tobias (verdediging). De wedstrijd begon met aftasten, maar het was Jeffrey (schot) die de score opende. OVVO leek niet onder de indruk, en zette ons direct onder druk, maar verdedigend hielden wij het dicht. Er ontspon zich een duel, waarin beide teams, snel en direct hun aanvallen opzette. Maar pas in de elfde minuut viel er weer een doelpunt, en wat denkt u het was wederom Jeffrey (klein kansje) die scoorde. OVVO leek te beseffen dat er iets moest gebeuren, maar nu duurde het zes minuten voor er weer een doelpunt viel, en ja het waren weer wij die scoorden. NU was het na een mooi opgezette aanval Aetze, die van afstand de 0-3 scoorde. Direct hierna viel de 1-3. Wij bleven het spel spelen, zoals door Irwan besproken was, en ondanks dat het 2-3 werd, bleven wij rustig (was in het verleden wel anders). En dat werd beloond, want door mooi opgezette aanvallen liepen wij uit naar 2-6, door doelpunten van Marlijn (doorloop) en Ilonka (klein kansje en schot). Vlak voor rust werd het nog 3-6, maar verder lieten wij het niet komen.

In de rust een vlammend betoog van Irwan, en wij gingen door op de ingeslagen weg. Hoewel OVVO de 4-6 scoorde, sloegen wij direct terug, want door doelpunten van Aetze (schot) en een door Ilonka slim uitgelokte strafworp werd het 4-8 en leek er een gat te zijn geslagen. Maar zoals altijd wel eens gebeurt, haperde bij ons even de motor, en in deze periode sloeg OOVO terug (6-8). Daarna kwam Sam erin voor Tobias, maar wij zijn zo aan elkaar gewent, dat het eigenlijk niet uitmaakt wie er in de basis staat. Ook nu bleven wij in een hoog tempo spelen, en door doelpunten van Aetze (twee schoten), kwamen wij met nog elf minuten te spelen op een verschil van vier (6-10). Angelique kwam erin voor een moegestreden Tessa, en wij leken alles onder controle te hebben. Maar zoals het bij korfbal hoort, golft het spel op en neer, en ging het bij ons wat moeizamer. OVVO probeerde van alles en nog wat en kwam terug tot 9-10 een minuut voor tijd. Daarna volgde nog een hectische minuut, maar wij hielden stand, en zodoende was onze eerste overwinning dit seizoen een feit. Al met al een wederom goede wedstrijd van ons, en ik blijf het zeggen, als wij thuis spelen, moet je echt eens komen kijken. Je gelooft je ogen niet, als je ziet wat voor metamorfose wij hebben ondergaan. Komende week zijn wij vrij, en kunnen wij op kracht komen. En daarna spelen wij thuis tegen RDZ 4, je moet dan echt eens komen kijken, want een verslag is leuk, maar in het echt is het nog veel leuker bij ons.

Lees hier meer nieuws: