Vijfde wint in stromende regen na wervelende show, verdiend van Thor (H) 2

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Vijfde wint in stromende regen na wervelende show, verdiend van Thor (H) 2

Vandaag was het voor ons de tweede wedstrijd, en uitgerekend was dat Thor 2, waarvan wij vorig jaar thuis verloren, maar uit hadden wij gewonnen.  Dus op voorhand een lastig duel. ’s Ochtends had ik nog de D3 gefloten, en toen was het droog. Maar toen wij moesten, regende het behoorlijk. Het was voor mij sowieso haasten, want na het fluiten, moest ik het g team coachen, en direct daarna kon ik gaan bespreken met ons team. Na de bespreking allemaal spurten naar de ducout (behalve ik, want ik had een paraplu (ha, ha). Daar aangekomen, begonnen wij fanatiek met de warming up. En kon de wedstrijd beginnen. Wij begonnen met Tessa, Marlijn, Sam, Tobias (aanval), Mariëlle, Sem, Aetze en Jeffrey (verdediging), en op de bank zaten Jeske, Inge, Pascal en Fabian. Robert floot, en wij knalden er direct in, en het was Tobias (schot) die de score opende. Daarna volgde een aantal kansen, maar het was Thor dat scoorde. Aetze (schot) antwoorde direct, maar beide teams bleken aan elkaar gewaagd, maar na de 2-2, gingen wij in de stromende regen een tandje hoger spelen, en door doelpunten van Sam (schot), Tessa (doorloop), Aetze (schot), Sem (doorloop) en Sam (schot) stond het ineens 7-2. Maar doordat het zo slecht weer was, eiste dat zijn tol, en wist Thor terug te komen tot 7-5. Echter wij schrokken daar wel van, en het tempo ging weer omhoog. En door Tobias (wegtrekbal), Tessa (doorloop) en Sem (schot) werd de rust bereikt met een 10-5 stand.

In de rust konden wij even drogen, maar een wedstrijd bestaat uit twee helften, dus wij mochten weer. Wij begonnen zoals wij eindigden, en het was Aetze (schot) die de 11-5 scoorde. Maar Thor had de rust ook goed verwerkt, en sloeg terug (11-7). Bij ons ging het tempo weer omhoog, ondanks de regen die maar bleef vallen. De tweede helft bleek een wervelende show met soms oogstrelend korfbal. Ook het scoren liep goed met soms schitterend uitgespeelde aanvallen, die even mooi werden afgerond. De doelpuntenmakers, wil ik mijn trouwe lezers niet onthouden, en dat waren Aetze, Sem, Sam (allen met een schot), Jeffrey (wegtrekbal), wederom Sem, en Sam maar ook Tobias en Jefffrey (2 x) die allemaal scoorden uit de schot positie. De reserves bleven op de bank, maar dat mocht de pret niet drukken. Wederom een goede wedstrijd, in een hoog tempo, met mooi korfbal en ondanks het slechte weer, toch nog een hoop toeschouwers. Na afloop weer gezellig met elkaar gezeten, want Fabian was jarig, en Jeffrey moest trakteren omdat hij de twintigste had gescoord.