Vijfde wint na moeizaam begin verdiend van Thor 3

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Vijfde wint na moeizaam begin verdiend van Thor 3

Vandaag was het eindelijk zover, de zaalcompetitie begon weer, en voor ons was het de eerste zaal competitiewedstrijd sinds 7 maart 2020. En wij hadden er ontzettend veel zin in. De wedstrijd begon mooi op tijd, en wij begonnen met Emma, Dominique, Aetze, Tobias (aanval), Tessa Marlijn, Pascal en Fabian (verdediging). Maar het was Thor dat de score opende. Het duurde eventjes voor wij gewend waren om voor het eggie te spelen. Maar Dominique scoorde vanaf de stip de gelijkmaker. Na de gelijkmaker, was het een gelijk opgaande wedstrijd, waar het beide kanten kon op gaan. Maar het was Pascal (doorloop) die ons voorsprong bracht, echter het antwoord volgde direct, en de ploeg uit Harmelen, draaide de wedstrijd om in een 2-4 voorsprong. Even leken wij aangeslagen, maar door doelpunten van Tessa (twee schoten, waarvan er 1 geluidloos door de korf ging), Tobias, Aetze (beide met een schot) en Fabian (schot met 1 hand) werd het 7-4. Thor wist direct te antwoorden (7-5). Ondertussen was Jeffrey erin gekomen voor Pascal, en zette Thor ons onder druk om langszij te komen. Dat lukte niet en het was Aetze (twee schoten), die de marge op vier bracht. Vlak voor rust scoorde Thor de 9-6 en daar bleef het bij.

De tweede helft beloofde dan ook een spektakel te worden, omdat het nog elke kant op kan. Thor scoorde de 9-7, en de druk zat er direct weer op van beide kanten. Maar wij kwamen snel weer in ons spel, en door doelpunten van Aetze en Tobias (beide met een schot) werd het 11-7. Anouk kwam erin voor Emma, maar dat veranderde niet veel in ons spel, want wij bleven spelen zoals Irwan het wilde. Jeffrey (klein kansje) bracht het verschil op vijf. Thor vond het toen welletjes en bracht de stand 12-9. Daarna volgde de volgende wissel, en was het Sam (voor Tobias) die erin kwam. Beide teams bleven gaan en dat zorgde ervoor dat er ook op de tribune spanning heerste want het kon nog alle kanten op. Thor bleef dan ook hopen op meer. Maar net op dat ogenblik, waren het Dominique en Jeffrey (beide met een schot), die de wedstrijd op slot gooiden (14-9) met nog acht minuten te spelen. Thor scoorde twee minuten voor tijd de 14-10, maar daarna werd de wedstrijd door doelpunten van Sam (wegtrekbal) en Dominique (schot), definitief beslist (16-10). Al met al een verdiende overwinning van een hardwerkend vijfde.