Vijfde wint opnieuw, nu na vliegende start van RDZ 4

Home - Wedstrijdverslagen - Vijfde wint opnieuw, nu na vliegende start van RDZ 4

Na een week rust te hebben gehad, mochten wij vandaag weer aan de bak. Afgelopen week zoals wel vaker enthousiast en scherp getraind, waarna ik moe maar voldaan naar huis ging. Helaas begon de dag slecht, nadat gisteren Tessa met een zweepslag was afgehaakt, werd ik vanmorgen geïnformeerd door Marlijn dat zij snotterig was en getest moest worden. En zo is bij het vijfde weer ouderwets wij hadden weer een dames probleem, want ook Emma is nog uit de running. Maar gelukkig was er ook een verrassing want Dominique, die weer begonnen was met het af en toe meetrainen bij ons viel vandaag in bij ons. Gelukkig waren er twee dames uit de A2 ook bereid om in te vallen, en als reserve bij de heren hadden wij Wessel. Wij begonnen met Dominique, Inge, Jeffrey, Fabian (aanval), Ilonka, Mariëlle, Aetze en Tobias (verdediging). De wedstrijd was nog geen zeven seconden oud, of Inge (schot) opende de score, en zo leek het een doelpunten rijke wedstrijd te worden. Maar aan beide kanten lukte het niet om te scoren, en pas na zeven minuten was het Fabian (schot) die scoorde. RDZ probeerde onder de druk uit te komen, en onder het hoge tempo van ons. Echter Ilonka (vrije bal), Aetze (schot) en Fabian (klein kansje) brachten de stand op 5-0. Maar hierop volgde direct de 5-1. Aetze (schot) scoorde mooi de 6-1, maar ineens haperde het bij ons en kreeg RDZ hoop, en dat benutte men goed (6-3). Daarna herpakten wij ons en door doelpunten van Fabian en Aetze (beide met een schot) werd het verschil vijf. Wat nu volgde was een dipje bij ons, en wat slordigheidjes en daar profiteerde RDZ goed van en zo was het bij rust 8-5.

De tweede helft had eenzelfde begin als bij het begin van de wedstrijd, want het was Inge (schot) die de score opende. Met na de onderschepping direct de 10-5 van Aetze (schot). Daarna volgde de eerste wissel en was het Annabel die erin kwam voor Dominique die zich leeg gespeeld had in haar eerste wedstrijd na lange tijd. RDZ bleef net zoals wij gaan, en dacht geen moment aan opgeven, want hoewel Tobias (schot) de 11-5 scoorde, bleven zij gaan. En dat werd beloond (11-6). Bij ons volgde toen de tweede wissel, en het was Wessel die erin kwam voor Fabian, waardoor er een vak ontstond met drie A2 spelers en 1 (Jeffrey) van ons eigen team. Maar goed Wessel kreeg de bal en schoot (ja u raadt het al) hem erin. Daarna weer concentratieverlies, en dat werd uitgebuit, want RDZ scoorde tweemaal, waardoor het 12-8 werd. Maar zoals wel vaker bij ons dit seizoen, hadden wij alles weer snel op de rit, en dat werd goed afgemaakt. Want door doelpunten van Inge (schot) en Jeffrey (wegtrekbal) werd het uiteindelijk 14-8. Al met al een verdiende overwinning, van een team dat steeds hechter wordt qua spel (mede door de invloed van Irwan, op de trainingen), en dat iedereen elkaar de kansen gunt, en men met elkaar strijdt voor elke meter. Wij willen dan ook alle toeschouwers bedanken voor hun steun.

Lees hier meer nieuws